Kb.mennyit kapok, ha táppénzre megyek vállalkozóként (veszélyeztetett terhes vagyok sajnos ) ill. ilyenkor a katát sem kell fizetnem ? Megkérdezem majd a konyvelőt erről,de most vmi miatt nem elérhető.Kíváncsi lennék kb mennyit kaphatnék
Figyelt kérdés
A sima 50e.katás adózó vagyok.
Veszelyeztetett állapotos nő
2023. jan. 19. 10:02
1/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, utánna olvastam és valszeg 55e ft/hó
Ill. nem kell fizetnem a katát, megtalaltam az infót.
Hatha masnak is lesz hasonló kérdése.. es megtalálja a választ :)
Ez a mult evben volt, de gondolom kb.most is ugyanennyi..
2023. jan. 19. 10:20
2/8 anonim válasza:
Azt is vedd figyelembe, hogy a táppénz ideje is beleszámíthat a csed/gyed összegébe. Nem biztos, hogy megéri.
3/8 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted? A csedet majd a táppénz alapján fogják szamitani? Vagy a minimálbér alapján?
2023. jan. 19. 11:57
4/8 anonim válasza:
A terhesség első 6 hónapját veszik figyelembe.
A könyvelőd nem mondta?
5/8 A kérdező kommentje:
Ha az első 3hónap rendbe volt akkor mit fognak szamitani?
2023. jan. 19. 14:07
6/8 anonim válasza:
Az első 6 hónapot veszik számításba. Ha te a harmadik hónapban táppénzre mész, akkor az lesz a csed/gyed alapja. Katásként egyébként is keveset fogsz kapni, ne szúrj ki magaddal jobban.
7/8 A kérdező kommentje:
Majd a ferjem kapja a gyed extrat. 6 ho ig vhogy kibirjuk
2023. jan. 19. 23:47
8/8 anonim válasza:
Csedre mehetsz már a kiírt dátum előtt 30 nappal is, és a csed nem 6 hónap, hanem 168 nap.
Ezeket is vedd figyelembe.
De ismét kérdezem, ezeket nem mondta a könyvelőd?
Az enyém mindent szájbarágósan elmondott, még le is íratta velem, hogy meglegyen, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!