Sajnos örököltem adósságot. Így idén havonta 40-50 ezerrel kaptam kevesebb fizetést. Mennyiben befolyásolja majd a csed-et gyed-et?
Nem lett volna szabad elfogadni az örökséget. Ha nem fogadod el az örökséget, akkor az adósság sincs.
Ilyenkor nyilván mérlegelni kell, ha van egy 100.000.000-s ház 200.000.000-s adóssággal, akkor az annyi, mintha egyáltalán nem lenne ház és lenne egy hatalmas adósságod.
Ez engem is érdekel amúgy...
De nem befolyásolja. Attól, hogy tiltják a fizetés egy részét, van egy szerződés szerinti bér, ami az alapja lesz a GYED- nek. A táppénzes napok nem számítanak bele az összegbe.
Azt írod, idén...
Azaz 12 hónapja 40 ezres tiltás nem éppen néhány számla.
A nettó jövedelmed az alap. Tehát az, amenyni hivatalosan a fizetésem a letilta nélkül. Igen, vonni fogják a tappenzbol is és a csedbol, gyedbol is.
5!
Hja, anno nekem is volt ugyanígy a nagymamamnak egy elofizetesem, ami le lett mondva, amikor meghalt, de maradt két 10e körüli kifizetetlen számla. 5 évvel később találtak meg vele, valami 200e volt a kamatokkal, végrehajtási költséggel meg egyéb okossaggal....
"A nettó jövedelmed az alap. "
Dehogyis!
Mindig mindennek a BRUTTÓ az alapja.
Bruttó tényleges átlagjövedelem
Nincs min aggódnod.
A tp nem lesz része, mert ellátás nem lehet ellátás alapja. Azaz a táppénzes időszakot átugorják majd.
A bruttó béred fogják alapul venni, a levonást nem fogják figyelembe venni, sem a táppénzes időszakot, mivel az is ellátás.
#7 én úgy tudtam, 5 év után elévül minden ügy (amennyiben nincs nyoma, hogy időközben átvettél értesítést stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!