Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tényleg ekkora bűn táppénzre...

Tényleg ekkora bűn táppénzre menni gyed mellett?

Figyelt kérdés

Több erről szóló kérdést is olvastam itt, de kb mindegyiknél letámadják a kismamát hogy mennyire gáz dolog, meg táppénzcsalás, meg ha véletlenül kap egy ellenőrzést és nincs otthon akkor megbüntetik.

Én itthon vagyok a nagyobbal gyeden, és veszélyeztetett terhes vagyok a kicsivel (elég problémás volt az előző terhességem is, és sajnos eddig a mostani még rosszabb). Kímélnem kell magam, de nyilván a másfél évessel mennem kell sétálni meg játszótérre. Úgy tudom jog szerint járna a táppénz (nem kis összegről van szó, nem szorulunk rá, de azért ebben a gazdasági helyzetben tudnánk mire költeni), de az itteni kérdések elbizonytalanítottak.

2023. márc. 4. 11:20
1 2 3 4 5
 41/42 Stevoo84 válasza:
27%

Mennyi szar ember van itt tudom hogy régi a poszt, valószínűleg 90 % vállalkozó és azért írják hogy nem jár de igen jár és nem von maga után semmilyen ellenőrzést semmit a vállalkozónak nincs választási lehetősége. Meg kell szüntetni a fizetési nélküli szabadságot ez maximum 30 nap ána kiír az orvos táppénzre és már yáris a cash gyed mellett a táppénz ennyi.

Sokan ide írják hogy ez lehúzás meg kiskapu hát nem kiskapu és nem lehúzás mert téged a főnököd nem húzd le ugye mikor minimálbérre jelent be csakhogy ne kelljen utána a fizetni na bumm mindenki használja ki aki teheti ugyanis mindenki pénzből él...

aug. 9. 13:16
 42/42 anonim ***** válasza:
49%

41: Ez olyan tolvajtól lopni nem bűn mentalitás, emellett általánosító és előítéletes. Én pl. állami alkalmazottként írtam, hogy jogilag lehet, de lelkiismeretileg aggályos. És mielőtt jönnél a láblógatós közalkalmazott szöveggel, nem láblógatós munkahely és hajtani kell a külsős melók után is, hogy legyen annyi pénz, amiből dolgozni tudunk (K+F). Elég jól belelátunk a csoportunk anyagi helyzetébe, mert pontosan vezetni kell a kiadásokat. Ha én eljátszom, hogy papíron visszamegyek, gyakorlatban egyből táppénz, szerinted honnan lett volna rá pénz? Egy kivétellel gyerekes kollégáim vannak. De lehet, hogy a kérdező munkahelyén ott kapirgál az arany tojást tojó tyúk és számolatlanul van pénz vagy ez bevett gyakorlat. Tőlem aztán azt csinál, amit akar.

A vállalkozókról annyit, hogy anyámmal is eljátszották ezt, pedig ő aztán az a "balek" volt, aki mindig bejelentette azt a pár alkalmazottját és teljes bérre. Itthon is lett volna helye annak a pénznek, nagycsaládosként nem szórakozásból dolgozott.

aug. 9. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!