Tényleg ekkora bűn táppénzre menni gyed mellett?
Több erről szóló kérdést is olvastam itt, de kb mindegyiknél letámadják a kismamát hogy mennyire gáz dolog, meg táppénzcsalás, meg ha véletlenül kap egy ellenőrzést és nincs otthon akkor megbüntetik.
Én itthon vagyok a nagyobbal gyeden, és veszélyeztetett terhes vagyok a kicsivel (elég problémás volt az előző terhességem is, és sajnos eddig a mostani még rosszabb). Kímélnem kell magam, de nyilván a másfél évessel mennem kell sétálni meg játszótérre. Úgy tudom jog szerint járna a táppénz (nem kis összegről van szó, nem szorulunk rá, de azért ebben a gazdasági helyzetben tudnánk mire költeni), de az itteni kérdések elbizonytalanítottak.
Nem értem, milyen táppénz?
Home office-ban dolgozol?
Nem, nem dolgozom, gyeden vagyok itthon.
A 9es kódú táppénzre gondolok, ami veszéleztetett terhesség miatti táppénz.
2es válaszodban megfogalmaztad.
Nem, nem dolgozol, gyeden vagy....
Táppénz annak jár, aki dolgozik és munkaképtelenné válik.
Magyarul, neked nem.
De amekkora bőr lehet a képeden, már a kérdés fogalmazásából is ítélve, biztos vagyok benne, hogy le se szarod, hányan írjuk, hogy nem jár, csak azértis meg fogod igényelni, mert az neked jár....
Az igaz, hogy a jogviszonyod megvan, de nem esel ki a munkából a terhesseg miatt, mivel nem is vagy benne.
Általában úgy vannak kitalálva az ellátások, hogy nem lehet egyszerre mindent felvenni, van ami üti egymást.
Ha az orvos és a védőnő is ezt mondta, akkor gondolom ez valamilyen furcsa módon kivétel.
Kérdezd meg a HR-est és ha ez tényleg lehetséges akkor írasd ki marad azonnal :D
Gyed mellett úgy lehet táppénzre menni, hogy papíron aktivál a munkáltatód, kiad valamennyi szabit esetleg, te meg közben kiiratod magad.
Lehet ilyet, mert gyed mellett lehet dolgozni.
Az viszont igaz, hogy az nem "jár" es a munkáltató simán mondhatja erre az egészre, hogy nem.
Köszönöm szépen a válaszokat, én azt hittem hogy ez olyan dolog ami automatikusan jár. De akkor gyakorlatilag ez egy kiskapu amit sokan kijátszanak.
Írok azért a HR-nek, az ország egyik legnagyobb multijánál dolgozom, nem egy kis magyar vállalkozót fogok tönkretenni a táppénzemmel. Max nemet mondanak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!