Akinek még nem volt soha munkahelye az nem kap semmi támogatást?
Van egy lány aki jár hozzánk néha vigyázni a gyerekekre. Bejelentett munkahelye még nem volt. 2021 Májusában fejezett be egy nappali okj-t. Utána még tanult nappalin pár hónapot. Szeptembertől-Decemberig (2021). Jövőre születik a babája. Jelenleg regisztrált álláskereső.
Ilyenkor ő semmit nem kap?
Nekem mondjuk ez a jogszabály nem tetszik.
Szerintem valahogy úgy kéne kitalálni, hogyha dolgoztál 10 évet előtte, de most épp fél éve nincs munkád, akkor igenis járjon csed.
Márcsak mert szerintem a szülési hajlandóságot is növelné, mondjuk egy kirúgási hullám után. Amikor magas a munkanélküliség, akkor azok a nők, akik amúgyis szeretnének gyereket, de most elbocsájtották őket, de valószínűleg a válság után megint lesz munkájuk, szuper lenne, ha most szülnének, amíg a munkájukra nincs szükség.
Ilyen esetben, szerintem se nem fair, se gazdaságilag nem előremutató, hogy nem kapnak normális csedet meg gyedet, ha szülnek.
Viszont pluszba behoznék valami olyan szabályt, hogyha valaki nem fizetett be x adót, de mondjuk a szülés előtti fizetése magasabb és ezért a csed/gyed is magasabb volt, akkor mikor visszaáll dolgozni, ha visszaesik a fizetése összege, akkor több adót vonnék tőle.
Mert a mostani rendszer kifejezetten az ügyeskedőknek kedvez. Én családi vállalkozásban elkezdek dolgozni 120 nappal a terhesség előtt, ami után fizut nem kapok, csak a járulékot fizetek nagyon magas összeg után, akkor utána a kövi 6 hónapban ennél lényegesen többet kapok vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!