Csökkentheti a munkáltató az óraszámomat, ha várandós vagyok?
11 hetes terhes vagyok, a munkáltatóm nagyon szeretné ha elmennék táppénzre. Én bírom a munkát, könnyű munkám van, nem
szeretnék táppénzre menni. Jelezte felém a munkáltató apró célzásokkal, hogy óraszám csökkentést terveznek. Kérdésem lenne, hogy jogilag várandósan alacsonyabb óraszámba tehetnek? Így sajnos jóval kevesebb fizetést kapnék. Köszönöm a válaszokat!
11!
Hát, ha q munkáltató xemét, fél nap is sok idő ám. Mentálisan tönkre lehet tenni az embert rövid idő alatt
Annyit hozzátennék az előzőkhöz, hogy azt érdemes lenne megtudni, hogy a munkáltató jóindulatúan próbált-e arra bíztatni, hogy menj el TP-re, mert tudja, hogy 90%-os leépítés lesz, vagy mindenkit át fognak rakni 6 órás munkavégzésre.
Ebben az esetben én úgy tudom, hogy kirúghat, ha már mindenki védett munkavállaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!