Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Csökkentheti a munkáltató az...

Tim. kérdése:

Csökkentheti a munkáltató az óraszámomat, ha várandós vagyok?

Figyelt kérdés

11 hetes terhes vagyok, a munkáltatóm nagyon szeretné ha elmennék táppénzre. Én bírom a munkát, könnyű munkám van, nem

szeretnék táppénzre menni. Jelezte felém a munkáltató apró célzásokkal, hogy óraszám csökkentést terveznek. Kérdésem lenne, hogy jogilag várandósan alacsonyabb óraszámba tehetnek? Így sajnos jóval kevesebb fizetést kapnék. Köszönöm a válaszokat!

2022. dec. 3. 18:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%
Hát, már sok ideje nem lesz a megkeserítésre arra a szűk fél évre.
2022. dec. 4. 11:29
 12/15 anonim ***** válasza:
34%

11!

Hát, ha q munkáltató xemét, fél nap is sok idő ám. Mentálisan tönkre lehet tenni az embert rövid idő alatt

2022. dec. 4. 11:41
 13/15 anonim ***** válasza:
47%
Ennyi idő alatt ne lehessen tönkretenni! Ha az embernek van egy vége-tudata, akkor legyen benne annyi belső erő, hogy lepergeti magáról.
2022. dec. 4. 11:46
 14/15 anonim ***** válasza:
14%
Jaja, mert terhesen amúgy se szuper érzékeny az ember minden xarra, ugye....Biztos lepergeti magáról
2022. dec. 4. 11:52
 15/15 anonim ***** válasza:
24%

Annyit hozzátennék az előzőkhöz, hogy azt érdemes lenne megtudni, hogy a munkáltató jóindulatúan próbált-e arra bíztatni, hogy menj el TP-re, mert tudja, hogy 90%-os leépítés lesz, vagy mindenkit át fognak rakni 6 órás munkavégzésre.

Ebben az esetben én úgy tudom, hogy kirúghat, ha már mindenki védett munkavállaló.

2022. dec. 6. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!