Hogyan vegyem igénybe a táppénzt GYED mellett?
Gyeden vagyok, és várandós. Emiatt a magzatra szeretném kérni a táppénzt.
Mi a menete ennek?
A munkáltatónak megküldöm levélben a fizetés nélküli szabadság megszüntetéséről való kérelmet, aztán köv. levélben meg írom, hogy ja, bocsi, mégse megyek vissza dolgozni, hanem táppénzre mennék?
Ezt valóban megtehetem akár 1 nap szabi után is, nem kell kivárnom a 30napot, amit a fiz.nélküli szab.nyilatkozatban ha jól tudom azt, vagyis 30nappal későbbi dátumot kell írni, igaz?
"Jó arrogáns vagy ám!Ez nem pont kupon téma,és hivatalosan csalás.Akkor is,ha azt hiszed hogy nem.Ez nem a családi pótlék,hogy jár a gyereknek.A táppénz azért jár,mert munkaképtelen vagy.Te meg nem vagy az,csak nem tudod otthon hagyni a másik gyereket,de arra meg kapsz ellátást."
Te meg kissé érzékeny.
"Munkaképtelen" vagyok, ezért jár a táppénz, ahogy írtad. :)
A táppénz egészségügyi okok miatt indokolt az orvos részéről, nem kellett pitiznem érte.
És nyugi, 1 hónapról van szó, amíg dupla ellátás lesz, pontosabban 28napról.
Jogszerű, mert munkaviszonyom van.
Ha nő vagy, és úgy alakul az életed, hogy a második gyerkőc akkor fogan meg, míg az elsővel kapsz még ellátást, majd Te is el tudsz így járni, mert nem tiltja a törvény.
Tudod szerintem az az arrogáns, aki túl magas lóról beszél, valószínűleg nem jár még csak hasonló cipőben sem, így könnyen tudja degradálni azokat a lehetőségeket, melyek olyanoknak szólnak, akik hülyék lennének nem élni vele.
21es
Belőled is csak a keserűség érzékelhető, aki nem elégedett a saját életével, így simán szapulja azokét, akik esetlegesen több kaput is nyitva tudnak tartani.
Jogszerűen :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!