Hogyan vegyem igénybe a táppénzt GYED mellett?

Figyelt kérdés

Gyeden vagyok, és várandós. Emiatt a magzatra szeretném kérni a táppénzt.

Mi a menete ennek?

A munkáltatónak megküldöm levélben a fizetés nélküli szabadság megszüntetéséről való kérelmet, aztán köv. levélben meg írom, hogy ja, bocsi, mégse megyek vissza dolgozni, hanem táppénzre mennék?

Ezt valóban megtehetem akár 1 nap szabi után is, nem kell kivárnom a 30napot, amit a fiz.nélküli szab.nyilatkozatban ha jól tudom azt, vagyis 30nappal későbbi dátumot kell írni, igaz?

2022. szept. 20. 16:47
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
43%
A GYED mellett igénybe vett táppénz nem jogszerű, hanem egy kiskapu, amit táppénz csalásnak neveznek akkor is, ha magyarázol itt a kuponjaidról meg a szeretetből vállalt gyerekedről. Vállalj akkor gyereket, ha van rá pénz, és nem mást húzol majd le azért, hogy eltartsd. De gratulálok neked is, meg a többinek is, aki ezt megcsinálja, vagytok egy jó páran… szégyen.
2022. okt. 5. 06:05
 22/44 A kérdező kommentje:

"Jó arrogáns vagy ám!Ez nem pont kupon téma,és hivatalosan csalás.Akkor is,ha azt hiszed hogy nem.Ez nem a családi pótlék,hogy jár a gyereknek.A táppénz azért jár,mert munkaképtelen vagy.Te meg nem vagy az,csak nem tudod otthon hagyni a másik gyereket,de arra meg kapsz ellátást."

Te meg kissé érzékeny.

"Munkaképtelen" vagyok, ezért jár a táppénz, ahogy írtad. :)

A táppénz egészségügyi okok miatt indokolt az orvos részéről, nem kellett pitiznem érte.

És nyugi, 1 hónapról van szó, amíg dupla ellátás lesz, pontosabban 28napról.

Jogszerű, mert munkaviszonyom van.

Ha nő vagy, és úgy alakul az életed, hogy a második gyerkőc akkor fogan meg, míg az elsővel kapsz még ellátást, majd Te is el tudsz így járni, mert nem tiltja a törvény.

Tudod szerintem az az arrogáns, aki túl magas lóról beszél, valószínűleg nem jár még csak hasonló cipőben sem, így könnyen tudja degradálni azokat a lehetőségeket, melyek olyanoknak szólnak, akik hülyék lennének nem élni vele.

2022. okt. 5. 11:03
 23/44 A kérdező kommentje:

21es

Belőled is csak a keserűség érzékelhető, aki nem elégedett a saját életével, így simán szapulja azokét, akik esetlegesen több kaput is nyitva tudnak tartani.

Jogszerűen :)

2022. okt. 5. 11:05
 24/44 anonim ***** válasza:
34%
5 gyerekem van 20 hónap korkülönbség van köztük,én nem voltam patkány a munkáltatómmal,így vissza is vettek dolgozni.Szerintem még mindig nem érted,hogy miért csalás amit csinálsz.Neked adott illetmény nélküli szabit a munkáltatód,és kapod a nagyobb gyerek után az ellátást,tehát nem kell most sem dolgoznom.Ahoz,hogy tp-re mehess,fel kell venned a munkát,tehát azt mondod,munkaképes vagyok,jövök vissza,majd másnap azt,hogy jajj mégse,TP.Mindegy nekem!Akárhogy magyarázod,ez nem jogszerű.
2022. okt. 5. 11:47
 25/44 anonim ***** válasza:
36%
Nem jogszerű de te legalább nevetséges vagy. Nem vagy munkaképtelen, mert GYED alatt a munkáltató fizetetlen szabadságon tart fennálló munkaviszonnyal. Tehát nincs mire munkaképtelennek lenned, mivel nem dolgozol. Gáz vagy kérdező, de menj csak el táppénzre, remélem rád küldenek egy ellenőrzést és fizetheted a táppénz és GYED többszörösét büntetésként.
2022. okt. 5. 12:39
 26/44 anonim ***** válasza:
67%
A TP elbíráló szerv is küldhet ellenörzést, no nem úgy, hogy valakit az ajtóba küld, hanem a határozatot, hogy a munkavégzésed alapján illetéktelenek nyílvánítanak a további támogatasokra és külön eljárásba megvonhatják a GYED extrát is. Ez ritka eset, de ha a hivatalban gatyaszíj húzás van akkor ráállnak az ilyen esetekre. Nálunk munkahelyen volt ilyenre példa.
2022. okt. 5. 15:22
 27/44 anonim ***** válasza:
16%
De fáj nektek ha a masiknak esetleg egy kicsit könnyebb lehet az élete. Nem a kérdező az egyetlen , aki ilyet csinál, Facebookon kismama csoportokban rengeteg ilyen van, érdekes ott nem ítélkeznek úgy ,mint ti itt. Ja igen, mert ott arc és név is van hozzá . Semmi közötök hozzá, ki hogy intézi a saját dolgát. Nekem maga a hr-es ajánlotta ezt a lehetőséget , mivel semmi törvénytelen nincs benne, hiába ugatjatok azt. A kismama veszélyeztett terhes, 9-es kód, táppénz, pont.
2022. okt. 6. 08:33
 28/44 anonim ***** válasza:
36%
Na hát a Facebook kismama csoportokat hagyjuk is…. úgy terjed ott az ostobaság, hogy fáj nézni.
2022. okt. 6. 08:37
 29/44 anonim ***** válasza:
77%
Nekem nem fáj!Ő kérdezte,mi válaszoltunk, szerintem jobb ha tudja az ember a buktatókat,és nem meglepődik,felháborodik,ha jogszerűen megbüntetik,vagy kirúgják.Felőlem mindenki azt csinál amit akar.Amúgy valószínűleg a kismama csoportokban is olyan tájékozottak az emberek,mint itt a kérdező,és azt hiszik,hogy a TP jár alanyi jogon,ha kismama az ember.Ez nem így van,ha így lenne, akkor nem néhányan használnák ezt ki,hanem eleve ez lenne az eljárás,mint ahogy csed után a gyed jár,majd utána a gyes.Nem kellene akkor trükközni,hogy papíron visszamegyek de rögtön betegállományba vesznek.Kétségtelen,hogy sajnos sokan kihasználják a kiskaput,de a veszélyeztetett terhesek 90%-a is keresőképes lenne,csak kamuból kapnak papírt.Ha az orvosokat is ellenőriznék, akkor sem lehetne pl ezzel visszaélni,és nem vennék egy kalap alá azokat,akik meg tényleg veszélyeztetettek.Meg én szándékoztam vissza is menni dolgozni a gyerekek után,nem akartam,hogy utáljanak,és első adandó alkalommal kirúgjanak.De mondom nekem mindegy!Én a továbbiakban ezzel nem is foglalkozom.Tegyen mindenki úgy,ahogy jónak gondolja.
2022. okt. 6. 08:49
 30/44 anonim ***** válasza:
71%
Jah,ha más is csinálja, akkor biztos nem törvénytelen.🤣Amúgy de az,sőt az is,mikor valaki kamuból megy betegállományba.Igen,ha veszélyeztetett terhes valaki akkor jár a 9-es kód,de akkor valójában az orvoson kívül sehova nem szaladgálhat.Miért?Mert veszélyeztetett,nem tud dolgozni sem menni.Öngól.Mondjuk nekem ugyanez a véleményem arról is,mikor valaki betegállományba megy szabadság helyett,azt is jól popsin billenteném,de ez megint az én véleményem.Kár azért hogy ezt nem ellenőrzik szigorúbban.Kismamacsoportok meg...🤣🤣🤣🤣
2022. okt. 6. 09:22
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!