Mást is elutasítanak/elutasítottak a munkahelyek a gyerek miatt?
Lassan kezdjük a bölcsit, váltani akartam de a kísérőlevélbe bele írtam, hogy kezdjük a bölcsit blahblah.
Konkrétan 4 helyről utasítottak el, le kéne tagadni a picit? :o
Nagyon el vagyok keseredve.... mert a régi helyre nem szeretnék vissza menni
"A gyerekek számára vonatkozó kérdést is gyakran használják arra, hogy jogsértően diszkriminálják vele a női dolgozókat. A gyermekvállalással kapcsolatos kérdésekre válaszoljunk diplomatikusan, például úgy, hogy ezen a kérdésen még nem gondolkodtunk el, egyelőre nem tervezünk gyereket, vagy határozott nemmel tereljük vissza a témát a szakmai érvekre. Legyünk tisztában azzal is, hogy ezek a kérdések csak abban az esetben nem sértik az egyenlő bánásmód követelményét, ha felvetésük a munka jellege vagy természete alapján indokolt, vagyis a kérdés önmagában még nem jogsértő, hátrányos megkülönböztetésről csak akkor beszélünk, ha a munkáltató intézkedése hátrányt okoz. Ilyen hátrány lehet a jogviszony létesítésének elmaradása, vagy ha a munkáltató más munkavállalókhoz képest kedvezőtlenebb feltételeket alkalmaz velünk szemben.
Szűkszavúan válaszoljunk ezekre a kérdésekre is:
Hány gyereke van?
Mennyi idősek a gyermekei?
Tervez-e gyermeket?"
Le is tagadhatod az egészet, semmi köze a munkáltatónak a családi állapotodhoz. Felvesz, lenyomod diszkréten a próbaidőt, onnantól nyeregben vagy.
Akkor konkrétan ne irjam bele
Max kitérek rá szóban igen van és pont.
De ha az interjunk ezert "bukok" meg? Megint adtam a szarnak egy pofont
A próbaidő alatt megoldja, utána meg már nehezebb lesz emiatt kirúgni.
Ügyeskedni kell, mert a cégek szeretnek a gyerek alapján diszkriminálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!