Végrehajtás a gyedből?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Régi tartozás miatt inkasszózták a számlám a hónapban.

Reggel kaptam 173e.ft utalast ami a Gyedem

Ebből 42ezer Ft maradt

Érdeklődnék, hogy ennyit vonhatnak a Gyedemből? Illetve lehet egyáltalán?

2022. aug. 3. 04:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
9, nem vontak, inkasszóztak. Nem ismeri a különbséget, le lett neki írva. Lépj tovább.
2022. aug. 3. 06:43
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
10, csak te nem érted, hogy a kérdés az inkasszó, csak a kérdező nem ismeri a helyes kifejezéseket...
2022. aug. 3. 06:47
 13/20 anonim ***** válasza:
81%

Akkor még egyszer. Inkasszó alá vonják a számlát. Ha a tartozás mondjuk 300e Ft és Inkasszót kérnek a számlára, akkor a számlára érkező összes pénz (mindegy, hogy gyed, gyes, fizetés, segély) megy az inkasszót kérőnek amíg a tartozás ki nem lesz fizetve.

Itt nem vonnak, hanem elveszik az egészet.

2022. aug. 3. 08:24
 14/20 anonim ***** válasza:
Ez sem teljesen igaz utolsó, mert a mentes összeget személyesen felveheti bankfiókban. Nem az egészet inkasszózzák.
2022. aug. 3. 08:41
 15/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítő hozzászólásokat.

Inkasszó van a számlámon a papír szerint.

A részletfizetést már májusban indítványoztam, csak eddig nem történt semmi az üggyel kapcsolatban azonkívül hogy a mai naptól elkezdték vonni a kártyámról a pénzt...

Voltam bent a bankban most ahol azt mondták jelenleg ez a 130ezer Ft amit levont a zárolt összegek között van,tehát nincs elkönyvelve még ezért az ügyintéző sem tudott segíteni még.

Ha a zarolas megszűnik és ténylegesen levonja ezt az összeget akkor a banki ügyintéző felveszi a kapcsolatot a központtal , ebben maradtunk egyelőre 🙁

2022. aug. 3. 09:09
 16/20 anonim ***** válasza:
Május óta nincs válasz a részletre és semmit nem lépsz?
2022. aug. 3. 11:48
 17/20 anonim ***** válasza:
60%

Gyermekek utáni ellátásból nem lehet letiltani csak és kizárólag gyermektartás jogcímen, valamint magát a jogtalanul felvett ellátást, semmi mást. Ez vonatkozik a jövedelem-letiltásra, amit a munkáltatónak/kifizetőnek adnak ki közvetlenül.

A bankszámlán lévő pénz nem bér, nem segély, nem családi pótlék, nem GYES, nem GYED stb. hanem számlapénz. A törvény szerint a rajta lévő pénz jogcímre tekintet nélkül inkasszálható. A végrehajtás alól mentes összegnek kell csak rajta maradnia inkasszálásonként, ami jelenleg 28.500 forint.

Egyébként milyen tartozásról beszélünk? Melyik szerv, ki inkasszálta a bankszámlád?

2022. aug. 7. 07:14
 18/20 A kérdező kommentje:

10 éve vettem fel anyumnak 2 provident hitelt, amit egy darabig fizetett, aztán nem...

Most találtak meg ezzel a tartozással nem rég.

Közjegyző és az ügyvéd küldött először a tartozásról levelet, felvettem velük a kapcsolatot ahol közölték e-mailben küldjem el nekik a méltányossági kérelmem amit meg is tettem májusban

Válasz nem érkezett rá eddig, csak a végrehajtótól egy levél júliusban hogy inkasszózták a számlám. Felvettem velük a kapcsolatot akik azt mondták nem tudnak mit tenni, de küldjem el a méltányossági kérelmem nekik és a dátumot amikor az ügyvédnek írtam amire nem jött válasz és megpróbálják ők felvenni velük a kapcsolatot és megèrdeklődni hogy akkor mi legyen. Jelenleg itt Tart az ügy...

A bank kozolte hogy 70ezer Ft amit kötelesek a számlámon hagyni inkasszó esetén a többit elvihetik. És sajna ez történt.

2022. aug. 7. 09:57
 19/20 anonim ***** válasza:

Értem.

Azt viszont nem, hogy a bank miért azt a tájékoztatást adta, hogy 70 ezer forintot kötelesek a bankszámládon hagyni. A törvény szerint az öregségi nyugdíjminimum összegét kötelesek biztosítani inkasszónként. Az pedig jelenleg még mindig 28.500 forint.

A méltányossági kérelmet nem a közjegyzőnek vagy ügyvédnek kell küldeni, hanem a Providentnek, hiszen nekik tartozol. Továbbá benyújtható még a végrehajtónak is, aki a hatásköre hiánya miatt (ez annyit jelent, hogy ő a kérelmedet nem bírálhatja el) továbbítja azt a Providentnek, aki majd eldönti, hogy hozzájárul vagy sem. Ha hozzájárul, akkor a végrehajtó szünetelteti az eljárását addig, amíg a részleteket rendesen fizeted.

Reméljük, hogy szerencséd lesz és hozzájárulnak.

Sajálom, hogy így jártál, kezdjél el beszélgetni az anyukáddal...

2022. aug. 8. 05:14
 20/20 anonim ***** válasza:
A 28.500-on kívül még mentes összeg a 28.500 és annak négyszerese közti összeg fele. Így jön ki összesen 70.000 Ft körüli összeg.
2022. aug. 10. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!