Szociális alapon mennyi a gyerektartási díj?
Princ Nicole nevű felhasználó kérdése:
Gyerektartási díj megállapítása mitől függ?
Barátom börtönben van több mint 1 éve. Nem tudott róla, csak most, hogy megtudtam a volt élettársa kap 5.000 Ft-ot a börtöntől, legalábbis ezt mondja a nő. A gyerek 15 éves. Megszüntették a barátom ellen az eljárást utalva arra, hogy nem követett el semmilyen bűncselekményt az ügyben, mégis nem érti ő sem, akkor hogyan ítélték meg a részeges volt élettársának ezt az összeget.
A tetejében ingyen lakik a kettejük nevén lévő házban a mostani roma férjével, aki viszont szétszedte már a ház nagy részét un. barátaival, családjával.
Mire, és összegben mennyire jogosult ez a nő, aki egyébként folyamatosan feljelentgeti most is, hogy a volt élettársa bent ül?
Én azt nem értem, hogyan nem tud a barátom erről a dologról, lehet-e ezt tudni miért ítélték meg? Szociális alapon is lehetséges?
A gyereknek jár a pénz az apjától. Kit érdekel,hogy börtöntöltelék? Ettől még ő csinálta a gyereket.
Az állam előlegezi meg,vagy a börtön munkáért járó pénzből vonják azt,nem a börtön adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!