Július végén lejár a gyesem, de szeretnénk még egy babát, de eddig még nem jött össze. Munkahelyemre nem tudok visszamenni. Ha addig nem jön össze a baba mire vissza kéne menni, milyen lehetőségeim vannak, hogy a másik picúr után is kapjak gyest?
Kedves kérdező, ha a baba nem jön össze mire lejar a nagyra a gyes akkor vissza kell menned dolgozni hogy csedre/gyedre jogosult legyél. Vagy a jelenlegi munkahelyre vagy másikhoz, szünet lehet közte, hogy mennyi azt nem tudom.
Ha viszont nem mész vissza és váltani sem akarsz, de bevallaljatok a babát akkor 6 hónapos koráig gyest igenyelhersz rá, majd apuka (ha a gyed kritériumoknak megfelel) akkor 2 éves koráig kapja ő a gyedet de te vagy otthon a kicsi el. Ebben az esetben fizetned kell magad után a tb-t
Oh, értem. Nem ismerem a főnököd, de nem hiszem hogy ezt megjátsza, és ahogy előttem írtak, ha betöltő a kicsi a 3mat sajnos a védelme is meg szűnik és csak azért bevallalni egy második babát hogy kapj ellátást továbbra is.. Persze ha amúgy is tervben van akkor ez a legjobb megoldás.
Nekem megszűnt a munkahelyem mikor várandós voltam így passzívan kaptam csedet. Gyedre nem vagyok jogosult, férjem kapja de így nincs jogviszonyom és a tb-met is fizetnem kell
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!