Ha a nagymama GYED-re megy, el tudok állni dolgozni?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a nagymama GYED-re megy, el tudok állni dolgozni úgy, hogy a gyermek nem töltötte be még a 6 hónapos kort?
A GYES-t még meg sem állapították, de meg is szüntettem a kérelmet, hogy ne is állapítsák meg egyáltalán.
Szeretnék elmenni dolgozni, csak valahol ezt, valahol pedig azt mondják.
Nagyon fontos lenne, ha valaki válaszolna, értelmesen, hogy tudok e elmenni dolgozni, vagy sem, mert minél hamarabb keresnék akkor munkát.
A gyerek most lesz 3. hónapos.
Jelenleg gyári munkás, viszont ő már olyan szinten tönkre van, hogy azt mondta az orvosa, hogyha még 1-2-3 kg-t fogy, akkor kórházi ellátásra lesz szüksége, mivel életveszélyes állapotba fog kerülni.
Gyári munkát pedig ezért nem akarunk vele végeztetni, sőt semmilyen munkát, inkább unokázzon itthon, s ha lehet kapja a GYED-et, ha pedig nem, akkor az álláskeresőt 3 hónapig, majd a szociális ellátást.
Ha ő nem dolgozik, akkor max albérlet/tápszer, a gyereknek 1-2 ruha, és kb ennyi telik ki az apuka fizetéséből, ergo mi éhen halunk. Szóval nekem el kell álljak dolgozni.
Rendben, nekem kellene a babával lenni, de ha egyszer muszáj dolgozzak, anyósom meg imád a gyerekkel lenni, nem megterhelő számára, egésznap vele van szinte, imádják egymást, szóval nem félek, hogy rossz kezekben lesz, amíg elmegyek 8 órába dolgozni.
Te nem kapsz semmilyen ellátást?
Jelenleg csed, az most elvileg egész jó. Utána meg a GYED neked annyira kevés lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!