Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nem fogok kapni csedet és gyedet?

Nem fogok kapni csedet és gyedet?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, jelenleg egyetemre járok még, de augusztusban ki szeretnék iratkozni, mert nem tetszik a szak. Július-augusztusban tervezzük a férjemmel a baba projektet, és szeptembertől elmennék dolgozni ameddig tudok a szülésig....

Nos, de én 2 éve lassan diakmunkán dolgozom sajnos tudom azzal nem vagyok biztosítva..

Idén szeptemberben kezdtem az egyetemet, előtte tavaly még középiskolába jártam.

Olvastam valami olyasmit, hogy jár a csed,gyed ha a jogviszony megszűnése és a szülés közt nem telt el 1 év, ez igaz?

2022. ápr. 20. 23:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%

Vagy ne hagyd ott a szakod, hanem mellette dolgozz.

( de jobb lenne ha legalább a “kötelező” egy évet a “felnőtt világban” töltenèd- nem egyetemen és nem diákmunkán.. egész döbbenet tud lenni, pedig én is végig az egyetemen dolgoztam, végén a férjemmel èltem màr)

Egyébként jogosan nem jár én ezt a diplomás gyedet sem tartom jónak..

Sokan ( nem a kérdezőre értem most) a semmire szülnek..

2022. ápr. 21. 07:30
 12/21 anonim ***** válasza:
65%
Nagyon nem jó így a terv. Dolgozz legalább egy évet, utána babázz ha szeretnél valami járandóságot kapni.
2022. ápr. 21. 08:35
 13/21 anonim ***** válasza:
80%

Ha el is tekintük a csed/gyed/akármi kérdéskörtől, vedd figyelembe azt is, hogy majd ha megszületik a gyerek, kicsit nagyobb lesz, te mennél dolgozni, de sehova sem vesznek fel pályakezdőként kicsi gyerekkel.

Szóval inkább dolgozz előtte.

2022. ápr. 21. 08:41
 14/21 anonim ***** válasza:
90%
Annyiban egészíteném ki azt, amit a 8-as írt, hogy maximum 180 nap számít bele az egyetemből, akkor is csak akkor, ha a szülést megelőző két (vagy 1?) évben volt ott jogviszonyod. Érdemes inkább a munkát megpróbálnod, mert nagyon kevés a GYES..
2022. ápr. 21. 11:11
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Végül arra jutottam, hogy elkezdem az egyetemet egy másik szakon, jelentkeztem rá februárban, igaz felső oktatási szakképzés, (2 év) de úgy olvastam hogy ez a diplomás GYED, jár azután is, jövőre 2 fél évet kijárok, és a babát meg megpróbáljuk úgy tervezni, hogy június végén szülessen, a vizsgaidőszak után, és utána 2 évre elmegyek diplomás Gyedre! Majd a kicsi után elvégzem a másik 2 félévet. Szerintetek ez mennyire járható út?
2022. ápr. 21. 11:41
 16/21 A kérdező kommentje:

Itt le írja részletesen a diplomás gyedet, és én ennek megfogok felelni, mert ebben az évben volt aktív 2 félévem és szeptembertől júniusig szintén lesz 2 aktív félévem. Jól értelmezem a linkben küldöttet, hogy akkor megillet?

[link]

2022. ápr. 21. 11:45
 17/21 A kérdező kommentje:
2022. ápr. 21. 11:47
 18/21 anonim ***** válasza:
87%
Ezek szép elképzelések, hogy úgy tervezitek a babát, hogy június végén szülessen... nem biztos ám, hogy összejön elsőre.
2022. ápr. 21. 12:35
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Én sajnálom szerencsétlen kérdezőt...

Ennyi fotel életmódtanácsadót!

Miért nem lehetett normálisan válaszolni neki? Én hasonló cipőben járok, és káosz ezeknek a sz*roknak a leírása. Tegnap világosítottak fel pont itt hogy hova kell küldeni a papírokat, mert eddig én sem tudtam pedig hétfőn szülök.

Csed-től kapásból elesek, GYED-re van jogosultságom mert az elmúlt 2 évben volt 2 aktív félévem.

2022. ápr. 24. 10:40
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 19-es, 8-as vagyok, szerintem én normálisan leírtam amit én tudok az egészről, nem kell azért mindenkit egy kalap alá venni, csak mert 1-2 ember kioktató kommentet írt!
2022. ápr. 24. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!