Nem fogok kapni csedet és gyedet?
21 éves vagyok, jelenleg egyetemre járok még, de augusztusban ki szeretnék iratkozni, mert nem tetszik a szak. Július-augusztusban tervezzük a férjemmel a baba projektet, és szeptembertől elmennék dolgozni ameddig tudok a szülésig....
Nos, de én 2 éve lassan diakmunkán dolgozom sajnos tudom azzal nem vagyok biztosítva..
Idén szeptemberben kezdtem az egyetemet, előtte tavaly még középiskolába jártam.
Olvastam valami olyasmit, hogy jár a csed,gyed ha a jogviszony megszűnése és a szülés közt nem telt el 1 év, ez igaz?
Vagy ne hagyd ott a szakod, hanem mellette dolgozz.
( de jobb lenne ha legalább a “kötelező” egy évet a “felnőtt világban” töltenèd- nem egyetemen és nem diákmunkán.. egész döbbenet tud lenni, pedig én is végig az egyetemen dolgoztam, végén a férjemmel èltem màr)
Egyébként jogosan nem jár én ezt a diplomás gyedet sem tartom jónak..
Sokan ( nem a kérdezőre értem most) a semmire szülnek..
Ha el is tekintük a csed/gyed/akármi kérdéskörtől, vedd figyelembe azt is, hogy majd ha megszületik a gyerek, kicsit nagyobb lesz, te mennél dolgozni, de sehova sem vesznek fel pályakezdőként kicsi gyerekkel.
Szóval inkább dolgozz előtte.
Itt le írja részletesen a diplomás gyedet, és én ennek megfogok felelni, mert ebben az évben volt aktív 2 félévem és szeptembertől júniusig szintén lesz 2 aktív félévem. Jól értelmezem a linkben küldöttet, hogy akkor megillet?
Én sajnálom szerencsétlen kérdezőt...
Ennyi fotel életmódtanácsadót!
Miért nem lehetett normálisan válaszolni neki? Én hasonló cipőben járok, és káosz ezeknek a sz*roknak a leírása. Tegnap világosítottak fel pont itt hogy hova kell küldeni a papírokat, mert eddig én sem tudtam pedig hétfőn szülök.
Csed-től kapásból elesek, GYED-re van jogosultságom mert az elmúlt 2 évben volt 2 aktív félévem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!