Fogok kapni Csedet, Gyedet?
Sziasztok!
1 Évet dolgoztam a jelenlegi munkahelyemen,amikor
babám született. Kaptam csedet, gyedet.
Nemsokára 2 éves. Utána csak gyest fogok kapni.
Eddig érthető. Viszont szeretnénk kistestvért.
Két gyest fogok kapni, vagy kapok megint csedet, gyedet?
Érdemes táppénzre vetetni magam, ha betölti a 2 évet?
Vagy hogy járnék a legjobban?
Köszönöm!
Kevés a munkaidőd. Nincs meg a 730 napod biztosításban. A minimálbéred nettójának 40%-át fogod kapni. MAximum családi pótlékkal növelheted.
127500-(127500*0,345)= 83.512,5,-Ft ==> 33.405,-Ft lesz amit kapni fogsz összesen. Ezen felül igényelhetsz még családi pótlékot. Jobb lett volna, ha több időt dolgozol baba előtt.
1-es, hogy mi????
Kérdező: kapni fogsz mindent úgyanúgy. Hisz a szülés előtti 2 évben 365 nap biztosított jogviszony kell. Ez megvan.
És ha nincs bérezett napod, akkor a szerződés szerinti béredből fognak számolni. (és nem 40 %-ezt nem is tudom honnan vette az előző - ha min.bérből számolnának, akkor is 70% lenne - de nálad nem abból fognak).
De van kedvezményszabály is, miszerint nem fogsz az előző ellátásodnál kevesebbet kapni.
Volt előtte munkahelyem, több évet is dolgoztam.
A legutolsó munkahelyemen voltam kevés ideig, kb 1 évig, mikor terhes lettem.
4-5 hónapot még dolgoztam terhesen, viszont utána veszélyeztetett terhesség miatt 5 ös kóddal táppénzre mentem születésig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!