Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mikorra várhatok választ?...

Mikorra várhatok választ? Beadtam a kérvényt hogy szeretném megszüntetni a fizetés nélküli szabadságomat de még nem jeleztek vissza.

Figyelt kérdés
Táppénzre küld a nőgyógyász de előtte meg kell hogy szüntessék a fizetés nélküli szabadságot. Táppénzes papírt mikortól kérjem? Vagy ezt majd a munkahely dönti el? nagyon nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal.
2022. ápr. 1. 16:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Igen, a kerdezo nem jol csinalta! De a munkaltato mivel nem valaszol, kénytelen ő utana jarni, most hogyan lesz. Biztos te sem lehetsz benne, hogyan fog zajlani ez az egesz, mivel helytelenül lett eljarva! EZERT IRTAM, HOGY BESZELJEN A MUNKALTATOVAL! Magyarazhatunk itt varmilyen torvenyes eljarast, ha munkaltato elbassza, vagy maskepp gobdolkodik ezugyben a kérdező szivja meg. Sajnos ez van! Erdekes a torvenyben az all, h a munkaltato ha lejar a szabadsag koteles figyelmeztetni x nappal munkabaallas elott. Hat engen nem figyelmeztett senki. Es ez egy volt a sok baki kozul amit ok csinaltak, es futkoshattam mindem sz@r utan miattuk a 2 pici gyerek mellett..
2022. ápr. 2. 10:28
 22/27 anonim ***** válasza:
Nem a munkaltato kotelessege figyelmeztetnie arra, hogy neked munkába kellene állni, bakker. A te dolgod ezzel törődni. Neked kell tudni, hogy x napig kérted a fizetesnelkulidet. De mondjuk ennek köze nincs a kérdéshez.
2022. ápr. 2. 10:38
 23/27 anonim ***** válasza:

22. Rosszul tudod. Bérszámfejto es munkajogasz is ezt mondta. Nem álltok olyat amiben nem vagyok biztos! Te viszont nem tudid, es le is hurrogod a masikat. Ahogy te irtad korábban, csak gondold vegig..

Az otthon ulo gyeses anyuka megis honnan tudja, mennyi szabija van? Elkezdheti kikérni, pontos datummal. A munkaltatonak meg kutya kotelessege ertesiteni a munkavallalot mikor kell visszaallnia a munkaba! Lekesobb azt hiszem 15 nappal elotte, de ebben nem vagyok biztos. Vagy 30, vagy 15 ugy emlékszem. De valo igaz ez nem ide tartozik.

2022. ápr. 2. 10:51
 24/27 anonim ***** válasza:

Kerdezo, bocs, hogy ez lett a kerdesed alatt, a sajat erdekedben inkabb telefonalj! Tudom milyen macera utolag intezni mindent, tok mindegy ki volt a hibas!

Sok sikert!

Elso voltam

2022. ápr. 2. 10:52
 25/27 anonim ***** válasza:

23!

Bakker, nem ugyanarról beszélünk. Tegyük fel a gyereked április 1.-én lett 3 éves. Azzal a nappal lejárt a fizetesnelkulid. TE kérted addig, TE tudod, hogy azon alapon le fog járni. Tehát TE felhivod a munkaltatód már márciusban, mert ugye okos és ügyes vagy, nem hagyod az utolsó pillanatra, és elmomdod neki, hogy április 1. az utolsó fizetes nélküli szabadsagod, április 2.-vel munkába szeretnél állni, és ezt a szabadsagaid kivételével szeretnéd kezdeni, mennyi szabadsagod van pontosan. Értelmes ember így csinálja.

De a kérdező nem ezt kérdezte. Ő most terhes, miközben otthon van az ismeretlen koru, de 3 év alatti gyerekével. Ő tappenzre akar menni, ehhez pedig még kell szüntetni a fizetesnelkulit. Tehát neki egy kérelmet kell írnia, 30 nappal a tervezett munkába állás előtt, amiben leirja, hogy x naptól visszamenőleg dolgozni. Ez minimum 30 nappal későbbi időpont kell hogy legyen, mint a levele.

Köze nincs ahhoz, amiről te magyarazol

2022. ápr. 2. 11:13
 26/27 anonim ***** válasza:

En leirtam a sajat peldam, arra valaszolva, hogy nem minden esetben jar el a munkaltato sem a torvenynek megfeleloen. Te erre irtad, h nem munkaltato kotelessege ezt eszben tartani. Számomra ez ugy jott le, hogy a példámba kotsz bele. Bics ha fekre értettem, valószínűleg tényleg elbeszeltunk egymas mellett. Mindegy is, amit leirtal most utoljara, nyilvan igy van. De a kerdezo nem igy cselekedett, ezt kell rendbe tennie.

Kérdező!

Akarhogy is boncolgatjuk, a kervenyben leirt datumra hivatkozva kene a tappenzes papirt kikerned, de igy ez nem mukodik ha a munkáltató mar leszamfejtette a marciust, vagy nem hajlando neked szivesseget tenni. Mindenképp keresd telefonon, es ha mas nem, beszeld meg vele az uj idopontot. Ha rugalmas nem kell 1 honapot varnod, megbesziletek mikorra kerjed az idopontot, aztan megirod azt. Mivel mar elkuldted a 30.at, igy szerintem ne varj csak ugy, mert ha jo fejek es leszamfejtik, a tappenzes papirod nem lesz jo!

2022. ápr. 2. 11:48
 27/27 A kérdező kommentje:
Mindenképp felhívom őket (már ha el érem őket) és korrigálok. Elnézést kérek attól aki válaszolt és mások lepontozták. Nekem minden válasz hasznos.
2022. ápr. 2. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!