Mikorra várhatok választ? Beadtam a kérvényt hogy szeretném megszüntetni a fizetés nélküli szabadságomat de még nem jeleztek vissza.
22. Rosszul tudod. Bérszámfejto es munkajogasz is ezt mondta. Nem álltok olyat amiben nem vagyok biztos! Te viszont nem tudid, es le is hurrogod a masikat. Ahogy te irtad korábban, csak gondold vegig..
Az otthon ulo gyeses anyuka megis honnan tudja, mennyi szabija van? Elkezdheti kikérni, pontos datummal. A munkaltatonak meg kutya kotelessege ertesiteni a munkavallalot mikor kell visszaallnia a munkaba! Lekesobb azt hiszem 15 nappal elotte, de ebben nem vagyok biztos. Vagy 30, vagy 15 ugy emlékszem. De valo igaz ez nem ide tartozik.
Kerdezo, bocs, hogy ez lett a kerdesed alatt, a sajat erdekedben inkabb telefonalj! Tudom milyen macera utolag intezni mindent, tok mindegy ki volt a hibas!
Sok sikert!
Elso voltam
23!
Bakker, nem ugyanarról beszélünk. Tegyük fel a gyereked április 1.-én lett 3 éves. Azzal a nappal lejárt a fizetesnelkulid. TE kérted addig, TE tudod, hogy azon alapon le fog járni. Tehát TE felhivod a munkaltatód már márciusban, mert ugye okos és ügyes vagy, nem hagyod az utolsó pillanatra, és elmomdod neki, hogy április 1. az utolsó fizetes nélküli szabadsagod, április 2.-vel munkába szeretnél állni, és ezt a szabadsagaid kivételével szeretnéd kezdeni, mennyi szabadsagod van pontosan. Értelmes ember így csinálja.
De a kérdező nem ezt kérdezte. Ő most terhes, miközben otthon van az ismeretlen koru, de 3 év alatti gyerekével. Ő tappenzre akar menni, ehhez pedig még kell szüntetni a fizetesnelkulit. Tehát neki egy kérelmet kell írnia, 30 nappal a tervezett munkába állás előtt, amiben leirja, hogy x naptól visszamenőleg dolgozni. Ez minimum 30 nappal későbbi időpont kell hogy legyen, mint a levele.
Köze nincs ahhoz, amiről te magyarazol
En leirtam a sajat peldam, arra valaszolva, hogy nem minden esetben jar el a munkaltato sem a torvenynek megfeleloen. Te erre irtad, h nem munkaltato kotelessege ezt eszben tartani. Számomra ez ugy jott le, hogy a példámba kotsz bele. Bics ha fekre értettem, valószínűleg tényleg elbeszeltunk egymas mellett. Mindegy is, amit leirtal most utoljara, nyilvan igy van. De a kerdezo nem igy cselekedett, ezt kell rendbe tennie.
Kérdező!
Akarhogy is boncolgatjuk, a kervenyben leirt datumra hivatkozva kene a tappenzes papirt kikerned, de igy ez nem mukodik ha a munkáltató mar leszamfejtette a marciust, vagy nem hajlando neked szivesseget tenni. Mindenképp keresd telefonon, es ha mas nem, beszeld meg vele az uj idopontot. Ha rugalmas nem kell 1 honapot varnod, megbesziletek mikorra kerjed az idopontot, aztan megirod azt. Mivel mar elkuldted a 30.at, igy szerintem ne varj csak ugy, mert ha jo fejek es leszamfejtik, a tappenzes papirod nem lesz jo!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!