Ha még gyeden vagyok és terhes leszek, kiíratom magam, egyszerre kapom a gyedet és a táppénzt is?
Igen, kapod
Másoknak miért fáj ez? Nem értem…
valszeg a nagy többség nem is jogosult rá, ezért nem tetszik nekik
őszintén nekem nincs bűntudatom, 10 éve dolgozom, közel 10 millió szja-t fizettem már, járulékokról ne is beszéljünk, abba csak belefér hogy kapjak 6 hónap táppénzt ☺️
#1-es vagyok. Nekem speciel nem fáj, és nem is sajnálom.
Pusztán nekem az lenne a logikus, hogy a kettő egyszerre nem megy (ahogy vannak más ellátások is, amik vagy-vagy alapon mennek), de mint említettem a munkaügyis pobtosabb választ tud rá adni :)
De a gyedet az első gyerekre kapom, a tp meg egy másik történet.
Köszönöm a válaszokat, így már minden világos.
Multiról van szó egyebkent, nem Mari néni kisakármijéről.
Na ez meg a másik amúgy, 220 a gyed, 140 a tp, azért nem mindegy, mennyi pénz jön be...
Tudom, hogy gondoltad, csak mivel alapból gyed-en vagy, vagyis nem aktív dolgozó vagy, nekem fura a táppénz.
De örülök neki, ha tényleg működhet a dolog (még úgy is, hogy engem nem érint).
13
Ha nem tudod, akkor miért írsz?
Egyik válaszadó “sajnos kaphatod”
Biztosan kaphatod jelenleg.
Én is így voltam. ( amúgy valóban veszélyeztetett voltam és a munkáltatóm javsolta, hogy menjek táppénzre, jobban járok.)
Sőt olyan kicsi a különbség, hogy amíg a kocsivel cseden voltam addig a naggyal gyeden majd amikor a maggyal gyesen, a kicsivel gyeden.
utolsó ez nem a legjobb ötlet, rengeteg hátránya van ha apa veszi át gyed-et
nettó hülyeség lelkiismereti okokból ilyet csinálni
Veszélyeztetettként sem kell otthon ülni.
Az, hogy a munkàt nem tudja az ember elvégezni még nem ezt jelenti..
Engem speciel az utazás miatt írtak ki.
Rázós erdei úton lehetett megközelíteni a munkahelyemet és onnan is vezetnem kellett volna.
A rázkódástól görcsöltem nagyon..
Szédüléseim is voltak.
(90/55vérnyomás)
Emiatt írtak ki.
Míg első alkalommal végig birtam ugyanezt, 38. Hétig dolgoztam is.
Nem voltam otthonülésre ítélve, sőt, nagy sétákat könnyű túrákat javasolt a dokim, és terhes jógát az izmaimnak..
Szóval jön az ellenőr és én vagy dokinál vagy védőnőnél vagy a nagyobbikkal sétáltam vagy-vagy
Az, hogy veszélyeztetett terhes valaki nem egyenlő a fekvéssel..
Üres fenyegetés
Plusz az ellenőr hova megy?
Mert én nem a bejelentett lakcímemen élek (4 km-rel arrébb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!