Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha még gyeden vagyok és...

Ha még gyeden vagyok és terhes leszek, kiíratom magam, egyszerre kapom a gyedet és a táppénzt is?

Figyelt kérdés

2022. márc. 24. 15:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%

Igen, kapod

Másoknak miért fáj ez? Nem értem…

2022. márc. 24. 20:43
 12/21 anonim ***** válasza:
41%

valszeg a nagy többség nem is jogosult rá, ezért nem tetszik nekik

őszintén nekem nincs bűntudatom, 10 éve dolgozom, közel 10 millió szja-t fizettem már, járulékokról ne is beszéljünk, abba csak belefér hogy kapjak 6 hónap táppénzt ☺️

2022. márc. 24. 20:48
 13/21 anonim ***** válasza:
35%

#1-es vagyok. Nekem speciel nem fáj, és nem is sajnálom.

Pusztán nekem az lenne a logikus, hogy a kettő egyszerre nem megy (ahogy vannak más ellátások is, amik vagy-vagy alapon mennek), de mint említettem a munkaügyis pobtosabb választ tud rá adni :)

2022. márc. 24. 20:58
 14/21 A kérdező kommentje:

De a gyedet az első gyerekre kapom, a tp meg egy másik történet.

Köszönöm a válaszokat, így már minden világos.

Multiról van szó egyebkent, nem Mari néni kisakármijéről.

Na ez meg a másik amúgy, 220 a gyed, 140 a tp, azért nem mindegy, mennyi pénz jön be...

2022. márc. 24. 21:07
 15/21 anonim ***** válasza:
81%

Tudom, hogy gondoltad, csak mivel alapból gyed-en vagy, vagyis nem aktív dolgozó vagy, nekem fura a táppénz.

De örülök neki, ha tényleg működhet a dolog (még úgy is, hogy engem nem érint).

2022. márc. 24. 21:14
 16/21 anonim ***** válasza:
42%

13

Ha nem tudod, akkor miért írsz?

Egyik válaszadó “sajnos kaphatod”

Biztosan kaphatod jelenleg.

Én is így voltam. ( amúgy valóban veszélyeztetett voltam és a munkáltatóm javsolta, hogy menjek táppénzre, jobban járok.)

Sőt olyan kicsi a különbség, hogy amíg a kocsivel cseden voltam addig a naggyal gyeden majd amikor a maggyal gyesen, a kicsivel gyeden.

2022. márc. 25. 07:11
 17/21 anonim ***** válasza:
83%
Nem értem miért kell ez a leszologatas. Ha igénybe tudja venni miért ne....de ha már ennyire nagyon hivatalosak akarunk lenni .menjen el apuka gyed extra a nagyobbik gyerekkel és akkor tud tp igényelni nyugodt lelkiismerettel. A kisebbikre...
2022. márc. 25. 11:13
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

utolsó ez nem a legjobb ötlet, rengeteg hátránya van ha apa veszi át gyed-et

nettó hülyeség lelkiismereti okokból ilyet csinálni

2022. márc. 25. 11:49
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem a leszologatas a lényeg,hanem az,hogy ha tp-n van valaki,annak vannak feltételei.Használja ki aki akarja,engem nem zavar,de ha valaki veszélyeztetett terhes,az hivatalosan nem mehet nyaralgatni,kirándulni,stb.Elég egy rosszakaró és bukta lehet.Nem biztos hogy minden munkáltató támogatja ezt ahogy írtam,pedig egyszer vissza kell menni dolgozni.Ha úgy vesznek vissza,hogy alig várják hogy kirughassanak az se biztos hogy megérte.Aztán meg ott van amit írtam,hogy ha ne adj Isten történik valami a terhességgel,a munkáltató nem köteles a nagyobb gyerekre újra megadni az illetmény nélkülit,és akkor vagy felmond,vagy munkába áll.Van ilyen lehetőség,aki szeretne éljen vele,csak nézzen azért előtte utána,hogy biztos megéri-e,mert azért nem mindenhol puszira adják a plusz párszáz ezret.Engem mondjuk a doki ösztönzött rá,hogy ad ő papírt jól járok,a hr-es meg tájékoztatott,hogy az első alkalommal bejelent a tb-nél,hogy vizsgálják felül miért vagyok veszélyeztetett ha nem ülök otthon,meg elmondta a többit,amit már nem ismétlek meg.Szóval elhiszem,hogy meg lehet csinálni,hogy van aki jól jár,csak ez nem fejete-fehér,mindenkinek magának kell eldönteni hogy megéri-e kockáztatni.A csed,gyed,gyes az más tészta már,azok járnak párhuzamosan is hivatalosan.
2022. márc. 25. 11:57
 20/21 anonim ***** válasza:
33%

Veszélyeztetettként sem kell otthon ülni.

Az, hogy a munkàt nem tudja az ember elvégezni még nem ezt jelenti..

Engem speciel az utazás miatt írtak ki.

Rázós erdei úton lehetett megközelíteni a munkahelyemet és onnan is vezetnem kellett volna.

A rázkódástól görcsöltem nagyon..

Szédüléseim is voltak.

(90/55vérnyomás)

Emiatt írtak ki.

Míg első alkalommal végig birtam ugyanezt, 38. Hétig dolgoztam is.

Nem voltam otthonülésre ítélve, sőt, nagy sétákat könnyű túrákat javasolt a dokim, és terhes jógát az izmaimnak..

Szóval jön az ellenőr és én vagy dokinál vagy védőnőnél vagy a nagyobbikkal sétáltam vagy-vagy

Az, hogy veszélyeztetett terhes valaki nem egyenlő a fekvéssel..

Üres fenyegetés

Plusz az ellenőr hova megy?

Mert én nem a bejelentett lakcímemen élek (4 km-rel arrébb)

2022. márc. 25. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!