Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha még gyeden vagyok és...

Ha még gyeden vagyok és terhes leszek, kiíratom magam, egyszerre kapom a gyedet és a táppénzt is?

Figyelt kérdés

2022. márc. 24. 15:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem, de egy munka ügyis jobban megtudná mondani.
2022. márc. 24. 16:03
 2/21 anonim ***** válasza:
69%
sajnos igen.
2022. márc. 24. 16:04
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen,de ha valami történik a terhességeddel,és már nem leszel jogosult a tp-re, akkor nem maradhat illetmény nélküli szabi,hiszen azt megszüntetik mikor tp-re mész.Tehát akkor irány vissza azonnal dolgozni, illetve mikor vissza akarsz majd menni dolgozni biztosan figyelembe veszik eme kedvességet részedről,tehát visszaveszek ugyan mert kötelességük,de az első adandó alkalommal kirúgnak majd.
2022. márc. 24. 16:13
 4/21 A kérdező kommentje:
Értem, es akkor mi a teendő, ha az ember egynél több gyereket akar mondjuk, kis korkülönbséggel?
2022. márc. 24. 16:16
 5/21 anonim ***** válasza:
67%
Hogyhogy mi a teendő?Hát otthon vagy gyeden,aztán ha megszülsz kezdődik a kisebbre megint a csed,gyed,gyes.Nekem is 20 hónapok vannak a gyerekek között,de nem voltam soha tp-n.A gyed mellett jár a csed,ha 24 hónapnál kisebb a korkülönbség,de közben nem vagyok táppénzen.Illetve ha 2 éves korában visszament dolgozni, akkor majd jár a gyes a munkabér mellett.Régen még a csed meg a gyed sem járt párhuzamosan,így én ennek is örülök,nemhogy kamu tp-n legyek.
2022. márc. 24. 16:24
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Kaphatod egyszerre a kettőt, igen. Nem mindegy milyen a munkahely, egy nagy multinál mondjuk simán elintézik, senkit nem zavar. Egy kissebb cég esetén már problémázhatnak.
2022. márc. 24. 16:29
 7/21 anonim ***** válasza:
65%
Mi a teendő? Kapod a GYED-et. Úgyis otthon vagy a gyerekkel, beteg nem vagy, miért kéne táppénz. Persze meg lehet oldani, kérdés, hogy a munkáltatód örül-e neki.
2022. márc. 24. 16:37
 8/21 A kérdező kommentje:

Jól van nyugi, azért kérdezem mert nem tudom.

Azt hittem nem átvezetheto, a 2 gyerek között kell hogy legalább papíron visszamenjek, nem kell leharapni a fejem.

Azt hittem kérdezni van ez az oldal.

2022. márc. 24. 16:41
 9/21 anonim ***** válasza:
Ki kell venni a felgyűlt szabikat általában, az számít visszamenésnek.
2022. márc. 24. 18:52
 10/21 anonim ***** válasza:
65%

1. nem kötelező kivenni a szabikat

2. 30 nappal előtte kell irasban bejelenteni hogy "visszamész" majd 31. naptól táppénzen vagy

3. nagy multiknál nem problémáznak, a táppenzt az állam fizeti, az eljárás amit fentebb irtam tök rutin, felhivod a HR-st előtte tákjékoztatod telefonba is

4. Mo-n szinte mindenki táppenzre megy, itt ez a "szokás", ezzel van aki egyetért, van aki nem. szive joga eldönteni kell e neki az a plusz párszázezer ft ... vagy inkább nem

2022. márc. 24. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!