Ha még gyeden vagyok és terhes leszek, kiíratom magam, egyszerre kapom a gyedet és a táppénzt is?
Figyelt kérdés
2022. márc. 24. 15:48
1/21 anonim válasza:
Szerintem nem, de egy munka ügyis jobban megtudná mondani.
3/21 anonim válasza:
Igen,de ha valami történik a terhességeddel,és már nem leszel jogosult a tp-re, akkor nem maradhat illetmény nélküli szabi,hiszen azt megszüntetik mikor tp-re mész.Tehát akkor irány vissza azonnal dolgozni, illetve mikor vissza akarsz majd menni dolgozni biztosan figyelembe veszik eme kedvességet részedről,tehát visszaveszek ugyan mert kötelességük,de az első adandó alkalommal kirúgnak majd.
4/21 A kérdező kommentje:
Értem, es akkor mi a teendő, ha az ember egynél több gyereket akar mondjuk, kis korkülönbséggel?
2022. márc. 24. 16:16
5/21 anonim válasza:
Hogyhogy mi a teendő?Hát otthon vagy gyeden,aztán ha megszülsz kezdődik a kisebbre megint a csed,gyed,gyes.Nekem is 20 hónapok vannak a gyerekek között,de nem voltam soha tp-n.A gyed mellett jár a csed,ha 24 hónapnál kisebb a korkülönbség,de közben nem vagyok táppénzen.Illetve ha 2 éves korában visszament dolgozni, akkor majd jár a gyes a munkabér mellett.Régen még a csed meg a gyed sem járt párhuzamosan,így én ennek is örülök,nemhogy kamu tp-n legyek.
6/21 anonim válasza:
Kaphatod egyszerre a kettőt, igen. Nem mindegy milyen a munkahely, egy nagy multinál mondjuk simán elintézik, senkit nem zavar. Egy kissebb cég esetén már problémázhatnak.
7/21 anonim válasza:
Mi a teendő? Kapod a GYED-et. Úgyis otthon vagy a gyerekkel, beteg nem vagy, miért kéne táppénz. Persze meg lehet oldani, kérdés, hogy a munkáltatód örül-e neki.
8/21 A kérdező kommentje:
Jól van nyugi, azért kérdezem mert nem tudom.
Azt hittem nem átvezetheto, a 2 gyerek között kell hogy legalább papíron visszamenjek, nem kell leharapni a fejem.
Azt hittem kérdezni van ez az oldal.
2022. márc. 24. 16:41
9/21 anonim válasza:
Ki kell venni a felgyűlt szabikat általában, az számít visszamenésnek.
10/21 anonim válasza:
1. nem kötelező kivenni a szabikat
2. 30 nappal előtte kell irasban bejelenteni hogy "visszamész" majd 31. naptól táppénzen vagy
3. nagy multiknál nem problémáznak, a táppenzt az állam fizeti, az eljárás amit fentebb irtam tök rutin, felhivod a HR-st előtte tákjékoztatod telefonba is
4. Mo-n szinte mindenki táppenzre megy, itt ez a "szokás", ezzel van aki egyetért, van aki nem. szive joga eldönteni kell e neki az a plusz párszázezer ft ... vagy inkább nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!