Ebben az esetben milyen "ellátások" fognak megilletni engem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lehet,hogy kicsit buta a kérdésem,de azért felteszem. :)

A jelenlegi munkahelyemen 9 éve dolgozom,mostmár tervben van a baba. Valószínűleg veszélyeztetett terhes leszek egyéb problémák miatt,tehát táppénzen leszek majd elég hamar.

Most még az a terv,hogy ha az idén sikerülne az első babának,a másodikat akkor szeretnénk ha az első betölti a 3 éves kort.

Ezalatt az idő alatt gondolom fognak emelkedni a bérek,gondolom nekem is fog járni,ha az az alapja minden juttatásnak. Ezesetben hogy alakulnának az ellátási juttatások?

Köszönöm ha leírja valaki érthetően.

2022. febr. 17. 15:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Az a kérdés, hogy a másodikra hogy alakulnak vagy pontosan mire vagy kíváncsi?
2022. febr. 17. 15:31
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen az is,és ha az első mondjuk megszületik decemberben,akkor arra lesz-e hatása egy esetleges 2023-as januári emelésnek.

Köszi :)

2022. febr. 17. 15:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Az elsőre a táppénz előtti 180 nap bére alapján kapsz majd ellátást (ha nem lennél ilyen sokat táppénzen, akkor nem feltétlenül így számolnának).

Ha nem mész vissza dolgozni, akkor a másodikra is ugyanazt fogod kapni.

2022. febr. 17. 15:59
 4/6 anonim ***** válasza:

1, Egy esetben van hatása az emelésnek, ha valaki a gyed maximumot kapja úgy, hogy még jóval többet is kaphatna, ha nem lenne maximálva. Ebben az esetben az új gyed maximumhoz igazodik az év eleji emeléssel a gyede.

Ha kevesebb a gyede a maximumnál, akkor nem igazodik sehova.

2, a másik: csak abban az esetben változik a csed/gyed alap a második gyereknél, ha minimum papíron visszamész dolgozni a két gyerek között.

2022. febr. 17. 16:00
 5/6 anonim ***** válasza:
37%
Nincs az a debil munkáltató szerintem, aki megemeli a fizetésedet amíg fizetetlen szabin vagy, így ha nem mész vissza dolgozni a két gyerek között, akkor ugyanannyi lesz a csed mint az elsőnél. Jelen jogszabályok alapján :) A gyed-et is leírták már előttem. Ha visszamész dolgozni, és megemelik a fizetésedet, akkor gondolom az alapján számolják majd az új csedet, bár valamennyit dolgozni is kell ehhez szerintem, mert visszamennek 3 hónapot és a 180 nap átlaga blablabla. Ha nincs meg annyi, kevesebb akkor sem lehet mint az első gyereknél (ha 4 éves koráig megszületik a második).
2022. febr. 17. 17:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
2022. febr. 17. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!