Tényleg megilletné a féltesómat a lakás egynegyede?
A keresztanyám megtudta, hogy a szüleim régebben "eladták" nekem a lakásukat haszonélvezeti joggal, és szerinte szemétség volt "kisemmizni" őt. Szóval jogilag az enyém a lakás. A féltestvérem harmincéves egy babával. Amikor apukám elvált az anyjától, ráiratták a régi lakást a bátyámra + a felesége megörökli majd az anyja lakását.
Ha apukámmal történne valami, meghalna (ami nagyon soká lesz) a számláján lévő pénzt elfelezzük, de papíron apának nincs semmilyen ingatlana.
A tesóm sosem lakott ebben a lakásban, én viszont születésem óta itt lakom.
Nem.
Bár nem teljesen világos a leírás, amit írsz, amikor apukád úgy döntött, hogy nem kell neki ingatlan a nevére, akkor tudta, hogy a féltestvéred így nem fog ingatlan tulajdonrészt örökölni utána (ezt persze "kompenzálhatja" úgy, hogy ír végrendeletet, és a vagyonának nagyobb részét hagyja a féltestvéredre, mondván, hogy téged már támogatott - gondolom, az idézőjelbe tett "eladták" arra utal, hogy nem piaci áron vetted)
A keresztanyádnak ehhez semmi köze.
A szüleid intézték valószínűleg okkal
Semmi elítélendő nincsen ebben morálisan. Amúgy nem is értem keresztanyád, részben semmi köze hozzá, másrészt
"Amikor apukám elvált az anyjától, ráiratták a régi lakást a bátyámra"
Gondolkodhatna az a lakás pedig a tesód nevén van. Szóval szerintem teljesen morális. Az pedig ugyanez visszafele. Mindegyikőtök nevén van egy lakás, apukád mindkét házassága révén. És ez ennyi.
Keresztanya pedig foglalkozzon a saját dolgával, de ha már beszél tudja hogy mit és gondolkozzon. Ennyi erővel téged meg akkor a másik lakásból "semmiztek" ki? Hülyeség
Az ilyen rokonokat megtanultam már leépíteni..... szerencsére!
Ajandekozast akkor lehet megtamadbi, ha az illeto halala elott 10 even belul volt.
Az nem szamit, ki hol lakott.
Ha megvetted a lakast, akkor a tied. Keresztszulinek megis mi koze van hozza? Jogilag nem rokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!