Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg megilletné a féltesóma...

Tényleg megilletné a féltesómat a lakás egynegyede?

Figyelt kérdés

A keresztanyám megtudta, hogy a szüleim régebben "eladták" nekem a lakásukat haszonélvezeti joggal, és szerinte szemétség volt "kisemmizni" őt. Szóval jogilag az enyém a lakás. A féltestvérem harmincéves egy babával. Amikor apukám elvált az anyjától, ráiratták a régi lakást a bátyámra + a felesége megörökli majd az anyja lakását.

Ha apukámmal történne valami, meghalna (ami nagyon soká lesz) a számláján lévő pénzt elfelezzük, de papíron apának nincs semmilyen ingatlana.

A tesóm sosem lakott ebben a lakásban, én viszont születésem óta itt lakom.

2017. dec. 27. 14:45
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
A kérdésem az, hogy ez morálisan elítélendő-e?
2017. dec. 27. 14:46
 2/14 anonim ***** válasza:
95%

Nem.

Bár nem teljesen világos a leírás, amit írsz, amikor apukád úgy döntött, hogy nem kell neki ingatlan a nevére, akkor tudta, hogy a féltestvéred így nem fog ingatlan tulajdonrészt örökölni utána (ezt persze "kompenzálhatja" úgy, hogy ír végrendeletet, és a vagyonának nagyobb részét hagyja a féltestvéredre, mondván, hogy téged már támogatott - gondolom, az idézőjelbe tett "eladták" arra utal, hogy nem piaci áron vetted)

2017. dec. 27. 14:51
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Engem,mint féltestvért ügyes módon kisemmiztek,nem kaptam semmit apám halála után,mert nem maradt a nevén semmi.Hogy mit gondolok erről,róluk ? Azt hogy dugják fel a seggükbe azt a pénzt,házat,akármit,nincs és nem is lesz semmilyen kontaktom velük ezek után.
2017. dec. 27. 14:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Az világos, hogy a testvéremet jogilag nem illeti semmi. A bajom az, hogy a keresztanyám szerint ez nem volt fair. Anyukám viszont azzal érvelt, hogy ennyi erővel nekem meg a másik lakáshoz kéne, hogy közöm legyen.
2017. dec. 27. 14:54
 5/14 anonim ***** válasza:
92%
Morálisan elítélendő-e? Nem. Miért is volna?Keresztanyádnak meg végképp semmi köze az egészhez.
2017. dec. 27. 14:56
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem egy kertes házról, nyaralóról, és két autóról van szó, hanem egy szimpla, 50 négyzetméteres lakásról.
2017. dec. 27. 14:58
 7/14 anonim ***** válasza:
92%

A keresztanyádnak ehhez semmi köze.

A szüleid intézték valószínűleg okkal

2017. dec. 27. 15:22
 8/14 anonim ***** válasza:
93%

Semmi elítélendő nincsen ebben morálisan. Amúgy nem is értem keresztanyád, részben semmi köze hozzá, másrészt

"Amikor apukám elvált az anyjától, ráiratták a régi lakást a bátyámra"

Gondolkodhatna az a lakás pedig a tesód nevén van. Szóval szerintem teljesen morális. Az pedig ugyanez visszafele. Mindegyikőtök nevén van egy lakás, apukád mindkét házassága révén. És ez ennyi.

Keresztanya pedig foglalkozzon a saját dolgával, de ha már beszél tudja hogy mit és gondolkozzon. Ennyi erővel téged meg akkor a másik lakásból "semmiztek" ki? Hülyeség

Az ilyen rokonokat megtanultam már leépíteni..... szerencsére!

2017. dec. 27. 15:27
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ajandekozast akkor lehet megtamadbi, ha az illeto halala elott 10 even belul volt.

Az nem szamit, ki hol lakott.

Ha megvetted a lakast, akkor a tied. Keresztszulinek megis mi koze van hozza? Jogilag nem rokon.

2017. dec. 27. 16:12
 10/14 anonim ***** válasza:
91%
A féltestvér a bátyád? Írtad, hogy ő megkapta a részét. Apád neki és neked is egy fél lakást adott, centizgetni meg felesleges a kettő közti értékkülönbséget. Keresztanyád hogy jön a képbe? Apád nevelt lánya volt, amíg előző feleségével élt?
2017. dec. 27. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!