Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg megilletné a féltesóma...

Tényleg megilletné a féltesómat a lakás egynegyede?

Figyelt kérdés

A keresztanyám megtudta, hogy a szüleim régebben "eladták" nekem a lakásukat haszonélvezeti joggal, és szerinte szemétség volt "kisemmizni" őt. Szóval jogilag az enyém a lakás. A féltestvérem harmincéves egy babával. Amikor apukám elvált az anyjától, ráiratták a régi lakást a bátyámra + a felesége megörökli majd az anyja lakását.

Ha apukámmal történne valami, meghalna (ami nagyon soká lesz) a számláján lévő pénzt elfelezzük, de papíron apának nincs semmilyen ingatlana.

A tesóm sosem lakott ebben a lakásban, én viszont születésem óta itt lakom.

2017. dec. 27. 14:45
1 2
 11/14 Andizsuzsi ***** válasza:
57%
Ennyi információból ezt nem lehet megállapítani. Nem ismerjük a másik lakás "előéletét", kinek mekkora része volt benne, mi volt a váláskor a megegyezés, mit vitt apuka a lakás ellentételezésére stb. Van ismerősöm, akinél volt férj hagyta a fél házat, viszont nem fizet tartásdíjat.
2017. dec. 27. 16:31
 12/14 A kérdező kommentje:
Az apámé volt az első lakás teljesen, a másodikat is ő vette, de anyummal közösen fizették ki a törlesztőrészletet.
2017. dec. 27. 16:37
 13/14 anonim ***** válasza:
83%
Így még inkább nincs köze féltesódnak a lakáshoz.
2017. dec. 27. 16:49
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Apád adott az első gyerekének egy lakást, adott a második gyerekének is egy lakást, akkor nem értem a problémát.

Ráadásul a "tiédben" bent lakik apád, anyád még vagy 40 évig. Miből kellene és miért adni a féltesódnak bármit is?

A keresztanyád meg ne keverje a szart!

2017. dec. 27. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!