Ha az adóspapíromon júniustól fel van tűntetve 66670ft, de májusban adtam le az adóspapíromat, amikor a 91.napot töltötte pocakban a baba, akkor egy hónap el van csúszva, nem?
Talán már feltettem korábban ezt a kérdést, bocsi, ha ismétlődik.
Májusban magzatra leadtam az adóspapíromat, amikor megszületett a pici( novemberben) akkor javították babára.
Akkor szóltam, hogy nem júniusban töltötte a 91.napot, hanem májusban, nem akkortól számolják a családi adókedvezményt?
Azt mondtàk de-de, elírták.
Most szembesülök vele, de lehet tévedek, hogy júniustól van beírva ez a 66670ft.
Hívtam a munkaügyest, ma nincs bent, más nem tud segíteni. Màr könyvelônek is írtam, de csak délutàn jelez vissza.
Én látom
Rosszul, hogy el van számolva egy hónap, vagy sem?
Ha igen, ezt lehet utólag korrigálni?
Bocsànat, ha kesze-kusza lett, de nem elsőre utalnak nekem
Rosszul, és most kicsit kiakadtam.
Elég kusza nekem ez a leírás.
Tehát májusban betöltötted a 91.napot. ez akkor le is adtad. Majd júniustól szerepel a papirodon az adókedvezmeny?
Ez teljesen jó, mert a májusi bért júniusban számfejtik, utalják.
Nem adott hónaptól számolják, ha egy összegben érvényesítem?
Mert gondolom, ha havonta érvényesítettem volna oké, mert igen, a májusi bérem júniusban érkezik, és a decemberi pedig januàrban.
De inkább jobb, ha munkaügyes elmagyarázza, mert nekem ez túl magas🤦🏽♀️
Itt hiànyzik 1 hónap
Ha májusi lenne a 91 nap akkor 76670 körül kellett volna kapnod.
( május 10 a 91 nap? Szerintem júni 10-11-től adták le- a tört havi adóból ítélve), akkor vissza tudsz igényelni még 1 hónapot az adóbevallásban)
Ha későn adtad le májusban, akkor nem tudták már elszámolni. Neked kell érvényesíteni adóbevallás ezt az egy hónapot.
Pl: október végén töltöttem a 91. napot, de le se adtam, inkább ezt a 3 hónapot adóbevalláskor érvényesítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!