Jogosult leszek-e a CSEDre?

Figyelt kérdés
Szeptember 20ra vagyok kiírva, de jelenleg még fizetés nélküli szabadságon vagyok, mivel nem oltattam magam. A napokban valószínűleg újra állományban. Ha a szülés várható időpontjától igénylem a CSEDet, akkor hány napnak kell meglennie, hogy jogosult legyek? Olvastam, hogy 180 nap, de ha nincs meg, akkor 120. És plusz 3 hónap az igénylés előtt... Ha augusztus 20tól táppenzre megyek, mi alapján számolják a CSEDet? Köszönöm, ha valaki tud segíteni. (A 365 biztosítási napom a két évben megvan.)
2022. febr. 8. 09:40
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Üzemorvosi mentesség. Tegnap megkaptam, ma megyek dolgozni. Viszont csak április 30ig adta meg...😳

Kérdésem az lenne, ha május 1től táppenzre megyek, mert nem hosszabbít, lesz annyi táppénzes napom, hogy augusztus 20ig betegállományba legyek? Az mitől függ? Köszönöm.

2022. febr. 9. 07:33
 12/24 A kérdező kommentje:

"A táppénz a keresőképtelenség idejére, de legfeljebb a folyamatos biztosítási időnek megfelelő időtartamra, maximum egy évig folyósítható. Ha a biztosított egy évnél rövidebb ideig volt folyamatosan biztosított, akkor annyi időre jogosult táppénzre amennyi folyamatos biztosítási idővel rendelkezett a keresőképtelenségét megelőzően."

Vagyis, ha én mai napig nem voltam biztosítva, mert megszakadt a fizetés nélküli szabadság miatt, ami január 3mal indult, akkor a febr. 9-apr.30ig eltelt időnyi tappenzre leszek csak jogosult?! Utána meg megint nem számítok majd biztosítottnak és jogosulatlan leszek a CSEDre?!

Muszáj lesz valamit intézni ebben az esetben.

2022. febr. 9. 07:38
 13/24 A kérdező kommentje:

Amúgy meg tök "vicces", mert nem én nem akarok dolgozni...😒

Találtam egy ilyet is:

"A folyamatos biztosítási idő számításánál fontos tudni, hogy nem csak a megelőző két éven belüli biztosítási időket lehet figyelembe venni, hanem az azt megelőző folyamatos biztosítási időket is. Nem ritka az az eset, amikor több évből kell a folyamatos biztosítási időt kiszámítani."

Akkor lehet, hogy nem gond a megszakítás? Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

2022. febr. 9. 07:44
 14/24 A kérdező kommentje:
Bízom benne, hogy csak arról van szó, hogy most addig megadta, utána újabb javaslatra vár a nőgyógyásztól, hogy dolgozgatok tovább és ebben az esetben hosszabbít. Addig úgyis kiderül. Csak rossz ez a tájékozatlanság.
2022. febr. 9. 08:03
 15/24 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem veszed fel az oltást ami kötelező elég rég óta (november) - erre nem kifogás, hogy MOST teherbe estél - és emiatt nem dolgozgatsz. Magadra vess, ha emiatt nem kapsz CSED-et, GYED-et már ne is haragudj.
2022. febr. 9. 09:18
 16/24 A kérdező kommentje:
Azért nem oltattam, mert tudtam, hogy szeretnék még gyereket és így láttam jónak. Az a baj, hogy ettől függ sokminden. Én miért nem dönthetem el, hogy akarom-e és mások miért? Sztem ez nem a kérdésemre válasz, úgyhogy köszi, de felesleges volt.
2022. febr. 9. 16:58
 17/24 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként egyedül ezzel az indokkal térhettem vissza és kapok újra fizetést. Elég faramuci helyzet.
2022. febr. 9. 16:59
 18/24 anonim ***** válasza:
Miért nem váltottál olyan munkahelyre ahol nem kötelező?
2022. febr. 9. 17:53
 19/24 A kérdező kommentje:
Mert már terveztük a babát!
2022. febr. 10. 06:54
 20/24 A kérdező kommentje:
Egyébként pont jött egy lehetőség, de sajnos későn, mert akkor már megvolt. Sokat gondolkodtam, mondjam-e, ne mondjam. Végül úgy tartottam korrektnek, ha elmondom. Nem vettek fel, de várnak... Ez van.
2022. febr. 10. 06:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!