Jogosult leszek-e a CSEDre?
Üzemorvosi mentesség. Tegnap megkaptam, ma megyek dolgozni. Viszont csak április 30ig adta meg...😳
Kérdésem az lenne, ha május 1től táppenzre megyek, mert nem hosszabbít, lesz annyi táppénzes napom, hogy augusztus 20ig betegállományba legyek? Az mitől függ? Köszönöm.
"A táppénz a keresőképtelenség idejére, de legfeljebb a folyamatos biztosítási időnek megfelelő időtartamra, maximum egy évig folyósítható. Ha a biztosított egy évnél rövidebb ideig volt folyamatosan biztosított, akkor annyi időre jogosult táppénzre amennyi folyamatos biztosítási idővel rendelkezett a keresőképtelenségét megelőzően."
Vagyis, ha én mai napig nem voltam biztosítva, mert megszakadt a fizetés nélküli szabadság miatt, ami január 3mal indult, akkor a febr. 9-apr.30ig eltelt időnyi tappenzre leszek csak jogosult?! Utána meg megint nem számítok majd biztosítottnak és jogosulatlan leszek a CSEDre?!
Muszáj lesz valamit intézni ebben az esetben.
Amúgy meg tök "vicces", mert nem én nem akarok dolgozni...😒
Találtam egy ilyet is:
"A folyamatos biztosítási idő számításánál fontos tudni, hogy nem csak a megelőző két éven belüli biztosítási időket lehet figyelembe venni, hanem az azt megelőző folyamatos biztosítási időket is. Nem ritka az az eset, amikor több évből kell a folyamatos biztosítási időt kiszámítani."
Akkor lehet, hogy nem gond a megszakítás? Köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!