Gyed, családi pótlék valamint gyerektartás beleszámít jövedelemkènt a babaváró hitel felvètelènèl? Ha van hiteled az kizáró ok?olt valaki aki így vette fel S megkapta a maximum 10.000.000?
Apa keresete 400.000 körül mozog havonta.
Anya keresete gyed a munkáltatótol( az utalásban munkabèrkènt van feltüntetve) 180.000; családi 26.600; gyerektartás 30.000
Apának meglévő hitele(lakás plusz személyi törlesztő összesen 90.000)
Anya személyi kölcsön törlesztő havi 70.000.
10-es.
Hitelbírálattal foglalkozok 8 éve. Talán tudom, hogy miről beszélek.
A 9. válasz lepontozóinak itt van egy kis olvasnivaló:
"A babaváró hitel egy személyi kölcsön, tehát az erre vonatkozó JTM szabályozást alkalmazzák rá a bankok: havi 500 000 Ft alatt maximum 50%-ban terhelhető a havi jövedelem, 500 000 Ft felett 60%-ban. Ugyanakkor lehetnek eltérések, mivel a hitelbírálat a hitelintézet saját belső szabályzata szerint zajlik."
Kerdezo!
Nektek van 400e bevételének, amiből 160e a hitel. Ha 50%-ig mehet, akkor az 200e. Magyarán 40e lehetne. De egy jövedelem van, három eltartott, ebből egy gyerek. Mennyire látod ezt helyes fdontesnek?
A személyi kölcsönöket érdemes lenne kiváltani a babaváróból.
A bankoknak van belső szabályzatuk, ha a bírálat során úgy határoznak, hogy ez a törlesztő együtt túl sok (nagy a kockázata annak, hogy fizetésképtelenné váltok), akkor hiába fértek bele a hitelezhetőségbe, nem fogjátok megkapni.
Ezen az oldalon a K&H illetve az OTP bank is elfogadja a GYED-et másodlagos jövedelemnek.
Tehát akkor nem 400.000 hanem 580.000 a bevétel. Annak meg már a 60 százaléka 348.000.
A jelenlegi hitelek meg 160.000..
És elsődleges jövedelemnek nem jó a párom fizetèse?
Valamint leírom mégegyszer hogy nekem munkabèrkènt van utalva a GYED.
"És elsődleges jövedelemnek nem jó a párom fizetèse?"
De jó lenne, ha ő kapná a GYED-et.
"Valamint leírom mégegyszer hogy nekem munkabèrkènt van utalva a GYED."
Az attól még nem munkabér.
Most beszéltem a Raiffeisen bankkal.
Mivel a gyed 1 éven belül lejár így azt GYES összegevel számolják plusz elfogadják a családi pótlékot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!