Ez tényleg nagyon ritka eset... Az biztos, hogy ha a gyereknek van "bejegyzett" "bevállalt" apja, akkor Neki kötelessége gyerektartást fizetnie és csak akkor mondhat le az apaságról ha ezt más férfi bevállalja és örökbe fogadja a gyermeket... egészen odáig kutya kötelessége (lenne) fizetnie a gyerektartást. Úgy gondolom, hogy ez az anya esetében is ugyanígy működik. Tehát igazából addig hivatalosan le se mondhat az anyaságról, míg ezt más be nem vállalja-örökbe nem fogadja a gyermekét (ez akkor is igaz ha az apa neveli új feleséggel) Mint ahogy az apának is kötelessége gyerektartást fizetni míg más nem vállalja sajátjának a gyermeket, úgy az anyának is kötelessége gyerektartást fizetni, míg az apának nem lesz egy olyan felesége, aki azt nem mondja, hogy "én vállalom a gyerekedet-örökbe fogadom" - és ha ez megtörténik... a szülőanya lemond, a feleség örökbe fogadja és erről megszületi a határozat is, onnantól nincs a szülőanyának kötelezettsége semmilyen téren... és onnantól elvárásai sem lehetnek ...
2021. nov. 11. 00:45
5/10 anonim válasza:
Klasszikus lemondás nem létezik.
A felügyelet tekintetèben megegyezhetnek, hogy az apánàl lesz, szerintem erre gondolsz.
Ilyenkor az anya ugyanúgy köteles gyerektartást fizetni, ha szerenté, akkor láthatáson láthatja.
2021. nov. 11. 06:17
6/10 anonim válasza:
5. Vagyok
Vagyis igen, ahogy a 4. Írja, ha örökbefogadja a másik fél hàzastársa, akkor lehet lemondani, de akkor a jogaitól elesik.
Egyébként èn több esetet is ismerek, ahol az apa neveli a gyereket/ gyerekeket.
Annyi, hogy nem baba kortól, hanem a legkisebb már ovis volt minimum a hirtelen eszembejutó 3 esetben biztosan.
2021. nov. 11. 06:21
7/10 anonim válasza:
Igen ugyan úgy köteles
2021. nov. 11. 06:45
8/10 anonim válasza:
Miért ne lenne köteles ?
2021. nov. 11. 07:11
9/10 anonim válasza:
Ez azért kicsit fura. Mert aki örökbe adja, annak semmi kötelessége sincs a gyerek felé.
De ott, ahol az egyik szülő igényt tart rá, már nem örökbe adható, hanem gyerektartást kell fizetni.
Tudom, hogy a gyerek érdéket nézik és ot védik, de akkor is érdekes, hogy bizonyos helyzetben büntetlenül elhagyhatja (örökbe adhatja) viszont van amikor nem.
2021. nov. 11. 07:35
10/10 anonim válasza:
Ha a párod neveli fel akkor igen kell fizetned a bíróság által megszabott összegű gyerektartást!
Ha a párod sem szeretné felnevelni a gyereket és örökbeadod akkor nincs semmi kötelezettséged.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!