SZJA visszatérítés számítása?
Figyelt kérdés
December közepén töltöttem a 91.napot, és eddig biztos voltam benne, hogy így kb 2 heti adómat fogják csak visszaadni. Mivel nagyjából egy csoki ára, nem is foglalkoztam vele, mondom majd bevallásnál, de most elültették a bogarat, hogy az egész évet kapjuk így is. Ez elég szürreális, hogy működik valójában?2022. febr. 1. 07:45
1/14 anonim válasza:
A teljes 2021 évit, de maximum 809 eFt-ot.
2/14 anonim válasza:
Az egész évit. Ha nem nyilatkoztál december végéig, akkor az adóbevallásban igényelheted majd vissza maximum 809 ezer forintig.
4/14 anonim válasza:
Visszadó egész évre, családi adókedvezmény decembertől.
5/14 anonim válasza:
Mindenki annyit kap vissza amennyit be is fizetett!
6/14 anonim válasza:
Igen 5-ös,amennyit egész évben befizetett.
7/14 anonim válasza:
Miért kapná vissza az egész évi adót?
8/14 anonim válasza:
Azért,mert 2021-ben betöltötte a terhessége a 91 napot.Innentől kezdve idén egyszeri alkalommal a gyermeket nevelő szülők egy bizonyos maximalizált összegig (809e Ft)visszakapják az egész évben befizetett összes adójukat.Hát ezért.
9/14 anonim válasza:
Igen, vissza kapják de nem 809ezret mindenki, aki mondjuk pl. Csak 50ezer adót fizetett be egész évben. Akkor csak annyit kap vissza amennyit be fizetett. Mire kapna többet.
10/14 anonim válasza:
Mindenkinek más az évi adó befizetése.Senki nem mondta,hogy 809ezret kapnak vissza,hanem,hogy annyi a maximum.A teljes évi adó sem 809ezer,nekem pl sokkal több,van akinek meg kevesebb.Ez kereset függő.Ha nem tudod értelmezni a leírtakat, akkor ne szólj hozzá,és főleg ne pontozz le.A kérdező a teljes évi adó befizetésére jogosult.Ha az 20 Ft volt annyira,ha 809e akkor meg annyi.Nem tudom ezen mit nehéz felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!