Ki vállalt 3.gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb?
Van egy 7eves iskolás fiam. Egy 18 hónapos lányom aki vírus helyzet alatt született. A második terhesség sokkal nehezebben viseltem én is S párom is.( 2 alkalommal is vèreztem. A vírus miatt a szülés alatt nem lehetett párom sem jelen. Nem volt olyan az orvosi ellátás mint a fiammal anno annak ellenére hogy fogadott orvosom volt. Sajnos a szoptatás is nehezen ment. Fiam 15 hónapos koráig tudtam lányom csak 4 hónapos koráig.(
Párom folyamatos műszakba jár dolgozni. Nagyszülők közel lesznek ha elköltözünk.
A havi bevételünk összesen kb 600.000 míg lányom be nem tölti a 2èvet utána pedig 450.000 forint.
Kiadásunk (rezsi plusz hitelek) 210.000 forint. ( Én meg igénybe veszem a moratóriumot. Utána a kiadás 280.000. pluszba hozzájön a havi bevásárlás meg a gyógyszerek ha kellenek stb.
Házat veszünk S az a kérdés belevágjunk e a harmadik baba dologba S akkor igénybe vegyük e a csok valamint szocpol támogatásokat. Mi szeretnénk de félünk hogy anyagilag nem bírnank.
Akinek három babája van S csak apa dolgozik anya meg otthon gyesen az hogy jön ki havonta. Elnézést nem szeretnék senki pénztárcájába turkálni. Csak érdekelne a tapasztalat.
Szia..nekünk van egy 14 és 10 éves lányunk most vagyok 7 hetes terhes .. mindig is szerettünk volna 3.babát is de ez akkor anno nem fért volna bele anyagilag ..
Anikó
Szerintem anyagilag nem fér bele a gyerek, fél év múlva lecsökken a bevétel 450 ezer forintra, ez nagyon kevés lenne egy 5 tagú családnak, még 4 tagúnak is, úgy, hogy 280 ezer a kiadás (moratórium után) plusz bevásárlás, gyógyszerek, ami 2-3 gyereknél nem kevés. Tehát kb. semmit nem tudnátok félretenni.
Én kicsit összeszedném magam anyagilag, illetve a férjemet se tenném tönkre, hogy folyamatos műszakban dolgozik és 5 főre egyedül keres, szerintem borítékolható, hogy tönkre fog menni fizikailag, én a férfit is nézem ilyenkor és tudom, hogy gyerekekkel lenni is fárasztó, de a folyamatos műszakos meló nem olyan, mintha home office-ban projektmenedzser lenne (most behelyettesíthető ide más szakma is). Ha a férjednek semmi esélye "karrierre", tehát ennél többet nem fog keresni, max. ha kimegy külföldre, akkor én nem erőltetném ezt az egészet (és most mittudomén a karriert úgy értem, hogy egy példát mondjak, hogy villanyszerelő és saját céget csinál, tehát nem úgy értem, hogy ő lesz a vezérigazgató a munkahelyén).
Meg gondold át a férjed mennyit élvez ki a gyerekekből? És ez lesz 65 éves koráig. Én nő vagyok egyébként, de én ennyi pénzre két gyereket se vállaltam volna (és most lehet megkövezni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!