Veszélyeztetett a munkaköröm, ha 6. vagy 8. héttől elmegyek táppénzre (ilyen munkánál lehet), akkor a CSED-et miből számolják? Nem a TP-s időszakból ugye?
Mert jelenleg van csomó pótlékom: műszak, veszélyességi, középvezetői stb.
TP-t meg a pótlékok nélküli bér alapján kapom.
Viszont a CSED-et miből számolják, ha valaki elmegy a 6. vagy 8. héten TP-re a szülésig? A TP előtti bérből?
Nagyon köszi!
Kérem az írjon már aki ért hozzá és konkrétan tudja.
Természetesen a táppénzes időszakot mindenből kiejtik,a CSED számításnál is.
Azt a részt viszont nem értem miért kapnád a táppénzt az alapbéred után (pótlékok nélkül).
A táppénzed számítása a következőképpen alakul:
Ha most januárban mész táppénzre, akkor kiejtik a január, december, november hónapot és októbertől visszamenőleg nézik 168 napi bruttó jövedelemedet (pótlékkal, mindennel együtt) ez alapján kiszámítják az 1 napra jutó bruttó táppénzed. Ennek a 60% lesz a táppénz (ha nincs 2 éves folyamatos biztosításod akkor csak 50%),valamint vonnak belőle 15% SZJA-t és így jön ki a nettó, amit kézhez kapsz.
A CSED esetén ugyanúgy a ki számolt napi bruttó bért veszik alapul és csak 15%-ot vonnak majd belőle.
Bocsi, hogy hosszú lett. De remélem érthető.
Nagyon köszi! :))
Tehát ha 400ezerFt a bruttó jövedelmem, de ebben minden pótlék benne van.
Pl.: műszakpótlék - erre azért gondoltam, h nem jár a TP esetén. Mert ez csak akkor jár, ha több műszakot csinálok és megvan egy bizonyos eltérés. De TP alatt nincs beosztásom, ezért gondoltam a műszakpótlék se jár.
Aztán én úgy tudtam, h vezető pótlék se jár a TP-alatt.
A többi az világos.
Tehát ha februárban megyek TP-re, akkor február, január, december kiesik és novembertől visszamenőleg 168 nap alapján számolják a TP-t.
Ha februárban megyek TP-re. Akkor szintén 2021 novembertől visszamőleg nézett fizumból számolják a CSED-et? Vagy azt melyik időszakból?
Szia kérdező! Mi lett veled?
Hasonló cipőben járok, hasonló fizetéssel, kérlek egy beszámolót írj nekem ! 🙏🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!