Veszélyeztetett terhesség miatt ithon vagyok így is jár majd nekem a csed?
Figyelt kérdés
16hetes kismama vagyok az elejétől ithon mint veszélyeztetett,7éve a cégnél vagyok. Nekem most minden új mivel Sk-ból jöttem ide férjhez és első babánkat várjuk. Átlag bruttó bérem olyan 225ezer, de az a baj, hogy már azt is hallottam aki táppénzen van a terhessége alatt nemis kap vagy alig kap valamit! Ebben ha valaki tudna segíteni megköszönném!2021. júl. 1. 09:08
1/7 anonim válasza:
A tp a kevés de a csedet nem abból számolják.
2/7 anonim válasza:
Amikor tp-n voltam 9-es kóddal 2018-ban, akkor nettoban kaptam (tp alatt) kb 139-143 e ft között havonta. Ebből ki lehet számolni a br bérem. Kb mint te kapsz, de lehet neked több is lesz valamennyivel.
3/7 anonim válasza:
Ja, a csedet kérdezted, h mennyi lesz bocsi 😂
Ha jól számolom az netto 188 ezer lesz.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget 😊
2021. júl. 1. 09:52
5/7 anonim válasza:
Attól, hogy táppénzen vagy még ugyanúgy jár a Csed, ha megfelelsz a feltételeknek, és a táppénz összege nem számítódik bele nyugi. A csedre való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számítva 180 naptári nap átlaga lesz a CSEDED bruttó összege, amiből csak 15% SZJA-t vonnak majd le.
6/7 anonim válasza:
Van kalkulátor ehhez az mfor oldalán. Ezért írtam a 188 ezret.
7/7 anonim válasza:
Ellátás továbbra sem lehet ellátás alapja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!