Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A 3 gyereket nevelőknek ki...

A 3 gyereket nevelőknek ki kell tölteni az adóvisszatérítéses nyilatkozatot?

Figyelt kérdés
Van ez az adóvisszatérítés, amelyet a gyereket nevelők kapnak jövőre. Ahol 3 gyerek van, ott nem kell kitölteni ugye a nyilatkozatot, hiszen rájuk alapból vonatkozik az szja mentesség, és ők amúgy is visszakapjak az adót?

2021. dec. 20. 12:20
 1/3 anonim ***** válasza:
60%
Attól függ, év közben igénybe veszed-e. Mi nem szoktuk, hanem adóbevallásnál egy ösdzegbe szoktuk visszaigényelni. Ha nem veszed évközben igénybe, akkor annak, aki a családit kapja nem kell kitölteni, csak a másik félnek. Én így tudom.
2021. dec. 20. 12:29
 2/3 anonim ***** válasza:
87%

Nem 4 gyerektől szja mentes (csak?) az anya? 3 gyereknél 33 ezer/ gyerek a kedvezmény. Aki jól keres, és ezen felül még marad neki, azt visszakapja.

Legalábbis én így tudom.

2021. dec. 20. 12:34
 3/3 anonim ***** válasza:
92%
A 3 gyerekesekre nem vonatkozik az szja mentesség. Ha nektek nincs annyi adótok, hogy a kedvezményen felül visszakapnátok, akkor persze, nem fizettek adót, de azért ne terjesszünk valótlanságot. 4 gyerekes nők nem fizetnek szja-t.
2021. dec. 20. 12:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!