Az adókedvezményt attól a hónaptól számítják, amikor betölti a magzat a 91.napot, vagy a következő hónaptól?
A novembert csak példaként írtam. Május 5-én töltöttem a 91. Napot, viszont a munkahelyemen azt írták júniustól kapom, de mivel megszületett a pici, írjam alá a módosítást.
Kérdeztem tőlük szintén ugyanezt, hogy akkor pontosan mikor is kapom, de választ nem kaptam.
Ha ezt papíroztàk le a MÁK fele, akkor van lehetőség módosítani ezt?
Az orvosi igazolásomon is májusi dàtum van.
Alapvetően így megy:
ha folyamatában kéred az adóvisszatérítést év közben, akkor mondjuk megkaptad május 6-án az igazolást (csak példaként), akkor általában elvárják hogy pld. hó 20-ig leadd az igénylést és az igazolás másolatát, hogy a bérszámfejtők még figyelembe tudják venni.
Ilyenkor is júniusban kapod, de a májusi béreddel! Tehát alapvetően májustól kapod.
Másik módszer, hogy az SZJA-bevallásban egy összegben igényled vissza. Jobbik esetben van ügyfélkapud és a NAV megküldi neked a tervezetet olyan március magasságában, és akkor lehet kiegészíteni az összes, előző évre érvényes hónappal, itt egy leírás:
Ilyenről, hogy a munkahelynél visszamenőleg igényled(?) és valamit még papíroztok is róla, bevallom, még soha nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!