Családi adókedvezmény igénylése, ha nincs munkahely akkor is lehet? Többi lent
Sziasztok
Fhu légyszi segítsetek mert már teljesen össze kavarodtam a sok papír munka-kitöltése közben.
Szóval nekem van munkahelyem, jelenleg a 3ik babánkat várom.
Páromnak ha nincs bejelentett munkahelye akkor ő nem is veheti igénybe a családi adókedvezményt ugye?
Gyerekek 5 és hamarosan 3 éves lesz a kicsi. Gyes-en vagyok de ki veszem a szabimat és utána elmegyek táppénzre.
Nem hiszem, hogy olyan nagy összeget fogok majd kapni, szóval lehet nem is fedezi hogy 2 vagy a 3(magzat ,vagy ha megszületik) gyerekre vissza tudjam majd igényelni a csp adókedvezményt.
Aki volt hasonló helyzetben vagy aki jártas ebben, feltudna világosítani hogy miként hogyan van ez?
Nagyon Nagyon szépen köszönöm előre is ☺️
ADÓkedvezmény. Ha párod nem dolgozik, nem adózik, miből akarná igényelni?
Gyesből te se tudod.
Táppénzből vonnak szja-t, de csak azt. 3 gyerekre nagyon nagy fizuval kellene rendelkezned, hogy a teljest megkaphasd.
1 gyerek netto 10ezer
2 gyerek netto 40ezer
3 gyerek netto 99ezer Ft az adokedvezmeny.
Azert nem kell olyan huha brutto 3 gyereknel sem, h le lehessen hivni, viszont adot kell fizetni, szoval, ha ferjed nem dolgozik Magyarorszagon, akkor le se tud hivni semmennnyit se.
Gyesbol se hinnem h le lehetne....
Gyes kb 2 hét múlva lejár. Utána megyek el táppénzre. (abból meg már lehet)
Köszönöm akkor a megerősítést, sejtettem h ha nincs bejelentett munka akkor nem lehet neki igényelni.. Szóval csak én tudom majd.:)
És te sem fogod tudni mindet kihasználni a táppénzből.
SZóval minél hamarabb helyezkedjen el a párod, hogy igényelni tudjátok a kedvezményt.
Dolgozik amúgy..
Nyáron fogja letenni majd a vállalkozóit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!