Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Családi adókedvezmény igénylés...

Családi adókedvezmény igénylése, ha nincs munkahely akkor is lehet? Többi lent

Figyelt kérdés

Sziasztok

Fhu légyszi segítsetek mert már teljesen össze kavarodtam a sok papír munka-kitöltése közben.

Szóval nekem van munkahelyem, jelenleg a 3ik babánkat várom.

Páromnak ha nincs bejelentett munkahelye akkor ő nem is veheti igénybe a családi adókedvezményt ugye?

Gyerekek 5 és hamarosan 3 éves lesz a kicsi. Gyes-en vagyok de ki veszem a szabimat és utána elmegyek táppénzre.

Nem hiszem, hogy olyan nagy összeget fogok majd kapni, szóval lehet nem is fedezi hogy 2 vagy a 3(magzat ,vagy ha megszületik) gyerekre vissza tudjam majd igényelni a csp adókedvezményt.

Aki volt hasonló helyzetben vagy aki jártas ebben, feltudna világosítani hogy miként hogyan van ez?

Nagyon Nagyon szépen köszönöm előre is ☺️

2019. márc. 26. 10:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
63%

"Azert nem kell olyan huha brutto 3 gyereknel sem, h le lehessen hivni"

A táppénzes maximálva van. A minimálbér 1/15-e lehet a max. napi tp, így 44700-nál több családi adókedvezmény nem érvényesíthető belőle. Az is ~496 ezres bruttó felett. Tényleg piti bér, mi? :)

2019. márc. 26. 11:26
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Ki beszel a tappenzrol?!

Ha szja nem eleg a tobbi adobol is lehet ervenyesiteni, igy kb 260e bruttora van szukseg, ez komolyan olyan nagy osszeg?

2019. márc. 26. 11:59
 13/16 anonim ***** válasza:
55%
2019. márc. 26. 12:00
 14/16 anonim ***** válasza:
54%

12, a kérdező beszél róla, te nagyokos! :)

Terhes a harmadikkal és ezért megy gyesről táppénzre, nem pedig vissza dolgozni.

2019. márc. 26. 12:10
 15/16 anonim ***** válasza:
11%
Te eszleny, en meg NEM arra irtam, NEM azt h nem kell sok tappenz hozza, hanem, h a fizu bruttoja nem kell, h sok legyen, h le lehessen hivni, ha mar sertegetjuk egymast egy felrertes vegett! ;)
2019. márc. 26. 12:12
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Bruttó 309.000Ft bejelentett bér kell, hogy a 3 gyerek után járó adókedvezményt igényelni lehessen
2019. márc. 27. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!