SZJA visszatérítés várandósság esetén?
Sziasztok! Párommal nincs gyermekünk, jelenleg várandós a feleségem. Mindketten dolgozunk hosszú évek óta tisztességesen bejelentve. Dec. 31.-én tölti a 88. napot ami elvileg az alapján került rögzítésre és számításra amit első alkalommal mondott a nőgyógyásznál(utolsó menstruáció első napja), azaz bemondásra. Az első hírek 12. hétről szóltak, majd később már betöltött 91. napról jelent meg a rendelet. A betöltött 12. hetet "bőven" teljesítenénk de a 91. napot nem.
Mi történik akkor ha mi is visszaküldjük a nyomtatványt azzal, hogy dec. 31.-én tölti a 91. napot? Ez még a jóváírás előtt "megbukna"? Vagy utána valamilyen formában? Az EESZT és a NAV rendszere össze van futtatva? Esetleg kikerülhető lenne úgy a dolog, ha NEM vennénk igénybe a 91. naptól járó HAVI adókedvezményt(orvosi igazolással NAV felé) hanem majd csak a gyermek születése után vennénk igénybe ? Egyáltalán van méltányossági lehetőség ilyen szűk lemaradásra? Nagyon szomorú és rossz érzés, hogy ezen kell gondolkodni, de egy fiatal párnak, születendő gyermekkel albérletben sajnos ilyenen is rágódni kell.
Megköszönöm előre is annak aki egyáltalán elolvasta és tud tanácsot adni.
Üdv,
Egy leendő apuka
Még annyival egészíteném ki, hogy lehet, hogy nektek +3-4 nap mindegy a számításban, orvosoknál meg nem, főleg a terhesség vége felé.
A későbbiekben is lehet mérések él pár nap eltérés, de ha már alapból pár nappal indultok, akkor akár egy hetes eltérés is lehet és akkor jöhet az izgulás vagy a "bevallom, hogy csaltunk az orvossal" szöveg.
Jajj ne kezdjük már ezeket a végtelen köröket. A befizett szja-nkat szeretnénk visszakapni HA lehetséges. Nem a 12 ezres családiból+ 10 ezres havi adókedvezmenyből szeretném eltartani a gyermekem.
24# Jajj nemár... Tudom, te azt mondanád, hogy köszönöd nem kéred azt az akár 1,6 milliót. :D
Nem tudom figyelted-e, de abban egyetértek a kormány döntésével, hogy azt a hírt, hogy a 91. naptól várandósoknak is jár a visszatérítés pont úgy lebegtették be, hogyha még pár napon belül teherbe esel, akkor igénybe tudod venni, ha nem, akkor nem. Így esély sem volt csak erre apellálva babát tervezni.
Bármennyit is keres egy házaspár, nem létfeltétel nyilvánvalóan a visszatérítés, de JÓL JÖN a megnövekedett kiadásokhoz, szerintem ebben mindenki egyetért, akinek van már gyereke. Akinek JÁR, az vegye igénybe és használja egészséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!