Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A munkahely vagy az állam...

A munkahely vagy az állam fizeti a táppénzt?

Figyelt kérdés

Jelenleg gyed-en vagyok, van munkaviszonyom, azaz állományban vagyok de nem dolgozom jelenleg, 2 éves kislányomat nevelem. Úton van a kistesó, a nőgyógyász egyből javasolta a táppénzt, mert volt már vetelesem, és az orvos így fel is vett egyből táppénzre. Szoltam a munkahelyemre hogy nem e lenne probléma ha én ketto hetente vinném a táppénzes papírt, mert amikor 15 hetes terhesen eljöttem akkor is így volt. Azt mondtak nem probléma, csak már ok nem tudjak mi lett meg beszélve, és a vezetővel majd beszéljen meg( a műszak vezetővel beszéltem ezt)

Probléma lesz a vezetőnek? Ők fizetik vagy az állam? Én úgy tudom az állam. Vagy ő nekik van ebből bármi féle hátrány hogy én táppénzen leszek? Köszönöm a válaszokat

2021. okt. 29. 12:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%

5

...de hát ilyen ez...

Már ne haragudj a kérdeésért, de ez hol az én problémám?

Akkor ne dogozzak, ne alapítsak családot vagy mi legyen, hogy az áldott munkáltatóm ne járjon rosszul... Ez jár, nem én találtam ki a rendszert.

Gondolom majd a te lányod, feleséged, anyád is éhen döglik inkább a gyerekével együtt, minthogy százezreket bukjon rajta a munkáltatója, gondolkozz már.

Sajnálom, én is ismerek olyat, akinek a volt főnöke fogöszeszorítva fizette ki a szabadságait, és aztán búcsút is intettek egymásnak de könyörgöm. Ki az a hülye, aki magával , a családjával cseszik inkább.

2021. okt. 29. 13:26
 12/17 A kérdező kommentje:

Koszi 10, 11. Ez ilyen 😬 mindenki igénybe veszi aki tudja.

9... 10 éve dolgozok, eddig ketto munkahelyem volt. Érettségi után egyből jöttem és nem ültem a baberjaimon. Látom elég frusztrált lehetsz, úgyhogy ne indulj ki magadból. Köszönöm! 🥰🥰

2021. okt. 30. 09:51
 13/17 anonim ***** válasza:
64%

Sziasztok.. 2014 óta dolgozom

Jelenlegi munkahelyemen (magánvállalkozó) 2 éve vagyok tervezzük a babát és eszem ágában sincs szólni erről neki csak ha már ott tartunk ..sajnos a munkáltatónak is addig vagy jó míg dolgozol utánna le vagy sz@rva ez az igazság .. a szabikat sem fizeti ki mondván otthon vagyunk fél hónapot mert csak 15 napot dolgozunk 2 munka 2 szabadnap (vendéglátás) rendesen be vagyunk jelentve nem alkalmi..a bértámogatást sem akarta kifizetni mikor novemberben elkezdődött a támogatás januárban kaptuk meg mert felmondtunk volna ha nem adja oda mikor O már megkapta.

. nem egyszerű sok baromság van..azért nem hagytam ott mert jól keresek mihez képest persze..a másik meg hiába megyek el másik helyre el küldthetnek próba idő alatt ..

2021. okt. 30. 13:02
 14/17 anonim ***** válasza:
90%

Azok akik szidják a kérdezőt 1# 5# 9#

Én 2 babával hívtam fel Magát az OEP-et mert nem akartam elhinni hogy van ilyen. És ők maguk mondták hogy papíron jelentsem be a terhességem, kérjem a munkáltatót vegyen vissza aktív állományba és menjek táppénzre. Na akkor hogy van ez? Ja és a főnököm se nekem se a kolléganőmnek nem adott soha fizetett szabadságot, nem annyira voltunk bejelentve mi t ahogy dolgoztunk és szaros 10 ezer forintot kellett fizetnie utánam 6 hónapig, így sem jön kis a százezres összeg. És természetesen mikor elbucsuztunk egymástól a bent maradt szabijaimat és a 3 év után járó összeget sem fizette ki. A konyveloje pedig 2 hónapokat ült a tp papírjai ön mindkét gyerekemnél, akkor mire föl legyek én elnéző vele...

Majd ha ti lesztek ilyen helyzetbe és az állam add ilyen lehetőséget a kismamáknak akkor megnézem melyikőtök mondja azt á a munkáltató az első nem kell a pénz...

2021. okt. 30. 19:29
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az utolsó két valaszolonak a támogatást. Sajnos itt az az “undorito” aki dolgozott x évet, és utána elmegy szulni, majd ha jön a kisteso, akkor szeretne még a kasszához hozza tenni egy kis összeget a tappenzzel. Ha olyan nagy hülyeség lenne az állam nem hagyna, ezzel segítve minket kismamákat, mivel senki sem vállalna második gyereket szinte.. de mindig van olyan akinek semmi sem jó, csak hajtsuk szét a belunket a munkával. Lesz még több mint 30 évem dolgozni, szóval..

egyébként nekem is több mint egy hónapot ült a könyvelő a táppénzes papiromon, sőt párszor “elfelejtette” továbbítani. Úgy telefonáltam be állandóan hogy mi történt mert már új hónapot kezdtünk, és semmi pénzt nem kaptam. Nem volt kellemes.

2021. okt. 30. 21:19
 16/17 anonim ***** válasza:

kérjem a munkáltatót vegyen vissza aktív állományba és menjek táppénzre

Ebben csak két ordas nagy csalás van

Az egyik, hogy pontosan tudod, nem akarsz visszamenni, mégis kéred a fiznélküli megszüntetését; és a menj táppénzre. Ugyanis az ember nem megy, hanem küldik, ha kell.

2021. okt. 30. 21:22
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdező veled vagyok még ha le is pontozták.. azoknak meg üzenem hogy nem lusta vagyok mert nem akarok dolgozni ez így jön ki vagy mondjak fel mert babát szeretnénk? Nem vagyok a pénzem ellensêge ahogy a munkaadó sem

13 voltam

2021. okt. 30. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!