Mikor kapom ki a táppénzes papírt? A munkahely fizeti ki? Hogy történik ez az egész dolog?
Szeptember 10-én (péntek) műtöttek. Kaptam egy igazolást a kórháztól, hogy "bent voltam". [10-től 12-ig]
Varratszedés Október 1. Szóval addig gondoltam kikérem a táppénzes papírt a házidokitól. Azt mondta előre nem adhat ki táppénzes papírt. Akkor még is hogy a búbánatba fogja a cég elszámolni a béremet ??? (15 nap betegszabi jár úgy tudom)
Nem voltam még a 3 év munkaviszonyom alatt beteglapon és fingom sincs, hogy hogy működik ez az egész.
15 nap betegszabi lenne 10-tól 30-ig
Erre miért nem képesek kiadni a papírt?
2021.01.01től már nem a rózsaszín tp papír van, hanem egy A4es, nagy alakú fehér papír, amit 2 hét után adnak ki.
A te esetedben úgy néz ki ez az egész, hogy 10-12ig a kórházi papírt kell leadnod a munkáltatónak, de előtte a háziorvos nyom rá egy pecsétet, amivel azt jelzi, hogy tovább keresőképes vagy, szóval 10-12 a kórházi tp-t számfejtik(60%), amit leadtàl már most a munkahelyen, aztán 2 hét után odaadja a háziorvos a 13-30ig eső időszakot, ami lesz majd a betegszabadság(70 %) és ezt kapod majd meg utána pár napra.
*tovább keresőképtelen vagy
Bocsi, elírtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!