Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Határozott idejű szerződésnél...

Határozott idejű szerződésnél hogyan alakulnak a CSED-GYES-GYED és társai?

Figyelt kérdés

Gyerekvállalást tervezünk a következő 1-2 évben, és szeretnék kicsit kiigazodni, ez számomra nem egyértelmű.

6 éve dolgozom már ugyanott, de mindig 1 éves, határozott idejű szerződésem van. Mindig december 31-én lejár, és január elsején indul a következő szerződés.

Eddig erre nem is gondoltam, hogy gond lehet. Amikor lakást vettem, és igénybe vettem a lakáshitelt, ott elegendő volt bemutatni, hogy folyamatosan megújul a szerződésem, meg egy szándéknyilatkozatot írt a főnököm, hogy a lejárat után is kíván alkalmazni.

Gyerekvállalásnál érhet emiatt hátrány?

2021. okt. 20. 13:28
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszi a válaszokat! Igazából már sokat gondolkodtam a váltáson is emiatt, de tényleg nagyon versenyképes a fizetés, sehol máshol nem kapnék ennyit. Kutatóként kevés helyen tudnak foglalkoztatni itthon, a pályát meg nem szívesen hagynám el. :( Siralmas..
2021. okt. 21. 14:23
 12/16 anonim ***** válasza:
Úgy alakul hogy csed normál jövedelem a gyed passzív jövedelem ha csed alatt szűnik meg a munkaviszony .- kérdésedre válaszolva.
2021. okt. 21. 17:38
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha vagy olyan viszonyban a főnökkel esetleg lehetne vele beszélni. Máskülönben úgy kellene időzíteni a babát, hogy "jókor" szülessen. Sajnos ez nem is olyan egyszerű néha 😕

Ha év végén hosszabbítás előtt esel teherbe hogy még nem látszik akkor hosszabbítanak meg még a friss szerződés elején sincs gond.

De ha meg vannak elégedve a munkaddal akkor hátha meg lehetne beszélni hogy a gyerek x idős korában visszatérsz majd, vagy otthonról dolgozol később. Nem tudom engedi-e a kutatás. Nyilván azzal sem lennél sokkal előrébb ha új munkát keresel ahol kevesebb a fizetés hiszen akkor az ellátások is kevesebbek lesznek. CSED esetén fontosabb mert a GYEDnek van maximuma

2021. okt. 21. 17:57
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi! Igazából eddig is a covid miatt itthonról dolgoztam, így azért az intézet nagyon jól látta, hogy az otthoni munkavégzés nem ördögtől való, sőt. Még azon is gondolkodtam, hogy akár rögtön CSED után itthonról visszakapcsolódnék. Viszont tudjuk, hogy nem vagyok jövőbelátó, ahány baba, annyiféle kimenetele van a dolognak.
2021. okt. 23. 14:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ezt előre sztem senki sem látja, hogy vissza tud-e majd menni, vagy sem. Én is így álltam neki, hogy na, majd visszamegyek tavaszi félévre (én egyetemen kutatok és órát tartok) de rájöttem, hogy senki sem fogja nekem visszaadni a gyerekekkel töltött időt, így nem mentem. Egy éves korukban kezdtem el visszatérni, de csak heti 2, majd 3 napon vállaltam jelenléti órákat.

Amúgy én is mindkét gyerekemet ősszel szültem, nem véletlenül. ;)

Simán mikor jeleztem, hogy visszamennék, akkor kaptam új szerződést.

2021. okt. 23. 19:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Mit kutattok, ha szabad tudni?
2021. okt. 23. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!