Határozott idejű szerződésnél hogyan alakulnak a CSED-GYES-GYED és társai?
Gyerekvállalást tervezünk a következő 1-2 évben, és szeretnék kicsit kiigazodni, ez számomra nem egyértelmű.
6 éve dolgozom már ugyanott, de mindig 1 éves, határozott idejű szerződésem van. Mindig december 31-én lejár, és január elsején indul a következő szerződés.
Eddig erre nem is gondoltam, hogy gond lehet. Amikor lakást vettem, és igénybe vettem a lakáshitelt, ott elegendő volt bemutatni, hogy folyamatosan megújul a szerződésem, meg egy szándéknyilatkozatot írt a főnököm, hogy a lejárat után is kíván alkalmazni.
Gyerekvállalásnál érhet emiatt hátrány?
6 éve dolgozom már ugyanott, de mindig 1 éves, határozott idejű szerződésem van
Akkor mondd meg nekik, hogy ez törvénytelen.
Azért annak járj utána, hogy ezt meddig akarják játszani veled, ugyanis maximum 5 évig lehet valakit határozott szerződéssel foglalkoztatni. Utána véglegesíteni kell, vagy elküldeni.
Nálad már ez letelt, szóval valami nem stimmel.
Semmiképp ne vállalj addig gyereket, míg a munkaviszonyod nem tisztázott.
Köszönöm a válaszokat! Ezt én is kérdeztem tőlük, de arra hivatkoztak, hogy első 2 évben egy külön projekt költségvetésén voltam.. pedig a munkaszerződéseken minden azonos, csak a leírásba bele van írva 3 szó, hogy finanszírozás xy forrásból.
Azért vicces, mert állami a munkahelyem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!