Van más is akinek 84e a gyed-e?
Úgy értem köztetek van-e olyan ?
És mennyire jösztok ki -persze férfi segítséggel , de mennyire elég az nektek?
Egy nagy bevásárlás, Havi pelus és havi torlokendo + milumil junior ital, a tv+internet is én fizetem. Ha szükséges akkor ruha. Èn kb ennyit fizetek. Ezek a fix havi kiadások.
Havi 2x van nagy bevásárlás. Illetve csak rezsit kell fizetnünk mert saját tulajdonú a lakás.
Befizetem a rezsit, illetve kb a havi kaja 3/4-e kijön még belőle.
Többi férjeméből megy.
(2 autó, saját ház, nincs hitel)
Hát ha több éves tartalékot nem is tudtunk felhalmozni, azért tudatosan lehet erre is készülni.
Pl.. elmehetsz terhesség előtti évben mellékállást vállalni, vagy hajthatsz, mint az állat ha teljesítménybéres vagy, jarhatsz műszakban ha olyan a munkahelyed.. vagy gyúrhatsz egy jutalomra, prémiumra.. Lényeg, hogy abban az időszakban, amibol kalkulálják a gyedet, abban dolgozzál kicsit többet.
Ennyiből nagyon nehéz szerintem kijönni, részemről rezsi meg max 1 heti kajara lenne elég.
Igen, és vannak akik ezt másképp látják, más a fontos. Mint család, nem is biztos, hogy rá vannak szorulva.
Nekem például eszembe nem jutna műszakban dolgozni, meg túlórázgatni csak, hogy egy picit többet keressek vagy több legyen a gyed. Fiatalabb koromban elég volt ebből az életstílusból.
Félreértés ne essék, nem vagyok hasonló helyzetben, jó a fizetésem, mindenből a maximukot fogom kapni (nyilván kereshetnék többször ennyit is, de ahhoz nem tudom mi kéne), de nem akadok fent ezen másoknál sem. Ő dolguk.
"Nekem például eszembe nem jutna műszakban dolgozni, meg túlórázgatni csak, hogy egy picit többet keressek vagy több legyen a gyed. Fiatalabb koromban elég volt ebből az életstílusból."
Na hát nekem meg sajnos erre is kell gondolni, mert Magyarország olyan keleti szegletében élek, ahol diplomával, több év munkatapasztalat után is szarért-hugyért van csak munkalehetőség. Nekünk erre csak ez jutott és nem azért csináljuk, mert annyira szeretünk szívni vagy ilyesmi, hanem mert attól még itt is uannyit a rezsi meg a kaja meg a kiadások, mint pl Bp-en vagy GyMS megyében.
De csak néztünk meg egy 5 év gyakorlattal rendelkező egyetemet végzett kozepiskolai tanárt bárhol az orszagban, na, ő kb uannyit keres, mint én. Szomorú, de neki is kell kicsit kaparni azért a max gyedért.
Igen, jövő hónaptól szűnik meg a CSED-em, és ennyi GYED-et fogok kapni.
Rezsit tudom belőle fizetni, meg egy heti bevásárlást.
Saját tehermentes lakásunk van, és egy autó.
Így a férjem keresetéből fizetjük a bevásárlások 3/4-ét, az autó fenntartását és az egyéb költségeket (ruha, luxus cikkek, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!