Két gyermek esetén 91.terhességi naptól 10 helyett 40 ezer az adókedvezményem?
“Kedvezményezett eltartott “ ezek szerint a gyermek?
Mert ha második kisbabámat várom és visszamegyek dolgozni akkor a kalkulátorba ezek szerint 2 kedvezményezett eltartottat kell írnom így nagyobb összeg jön ki nettó
És ha újra elmegyek CSED és GYEDre akkor már nagyobb lesz ugyanaz az összege 2 gyermek esetén mint eddig 1-el?
Köszönöm a segítséget
Tehát csak tényleges ledolgozott bér után jár?
Mert mivel megvan adóztatva (vagy olyasmi) a csed is azt hinnem hogy ottt is jár, de ha rosszul tudom szóljatok
Bocs ha rosszul fogalmazok
Igen
Tehát a bruttó fizum alapján kaptam a CSEDet első gyermek után
Mivel csak 80-90 napot fogok dolgozni szülés előtt, úgy tudom a régi bruttóbérem alapján kapom a CSEDet második baba után is (esetemben ez jobb is)
De második gyerek után az adókedvezmény miatt úgy hinném, hogy a nettóm már magasabb kene legyen kb 30 ezerrel talán CSED és GYED esetében is
Ha meg figyeli valaki ezt a kérdést
Olyan kétségem van
Hogy ha a havi maximum közeli gyedet kapnám
Akkor a 2 gyerek esetén a 40 ezres adókedvezményt lényegében nem tudom megkapni
Ebben az esetben ha éves szinten igénylem az adókedvezményt adóbevalláskor (mint eddig 1 gyerek után), akkor kézhez tudom kapni
Havi igénylésnel ezt nem kapnám meg teljes egészében ha a gyed kb 155 körüli lenne majd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!