Valaki kiszámolta mennyi szja visszatéritést kap?
A bruttó fizetésem 293.800 ft.
Január 1 óta csed-en majd gyeden vagyok.
A számított adó (a 34. sor "b" oszlopában szereplő összeg 15%-a) 459 867 szerepel a tavalyi adóbevallásomban.
A családi kedvezményt ami 120.000 ft nem érvényesít 1 gyerekre, hanem a bevallásnál igényeltem volna vissza egy összegbe.
Ezek alapján akkor összesen 579 867 ft-ot utalnak ki nekem?
Nekem ez olyan fura hogy egyesek máris számolgatják meg kalkulálnak vele. Nekem eszem ágában sincs. Ha utalnak valamennyit, nem hiszem hogy utólag nem veszik vissza valamilyen formában. Inkább félek tőle.
Ez pont olyan, hogy pl. már 2 éve elfogadták a következő lépcsőt az ápolók béremelésében, ami 30% (2018-as alapbér). Most meg bejelentettek 21%-ot. :( A végén már megint kevesebb fizetés lesz mint emelés előtt. Ez a kormány ezt csinálja.
Munkatársam példája: 12 órával havi 15 nap alatt többet keres mint korábban a magánszférában. (Műtősegédként) A maradék napokon pedig maszekban megkeres mégegyszer annyit. (Pl. Betegszállítóként)
Szóval akik eü-ben panaszkodnak a fizetésre, azokat komolyan nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!