Valaki már kiszámolta, hogy ha egész évben GYED max-ot kapott, mennyi lesz az SZJA visszatérítés?
Figyelt kérdés
2021. okt. 3. 17:13
11/18 anonim válasza:
A férjed vegye igénybe a családi adókedvezményt, mert ő nem kapja vissza a teljes szja-t.
12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, 11-es, igen, átgondolva én is arra jutottam, hogy az ő szja-jába mindkettő belefér. Kisgyerek mellett, aki az egész napomat lefoglalja, valóban nem sokat gondolkoztam eddig ezen 🙂
De a többi, hasonló témájú kérdést látva, ha még ezen gondolkodtam volna, az lenne a baj 🙃
2021. okt. 4. 14:18
13/18 anonim válasza:
Üdv! Apa veszi igénybe a gyed-extrát, mivel neki 371 a bruttója! Az lenne a kérdésem, hogy külön számolják majd neki, vagy mivel egy néven van a kettő egyben? Egy összegben szoktuk visszaigényelni az adókedvezményt 2 gyerek után! Köszönöm, ha valaki tud válaszolni!
14/18 anonim válasza:
Nem teljesen értelek, azt kell nézni, hogy mennyi szja-t fizetett. Ha kap fizetést is és gyedet is, akkor úgymond összeadódik, mivel mindkettő után fizet szja-t. Erre vonatkozik a kérdés?
15/18 anonim válasza:
Igen, erre vonatkozik! 55650 a fizuból és külön gyedből a 15%
Erre vagyok kíváncsi, mert ha egyben számolják, több lesz mint 809😁
16/18 anonim válasza:
15, nem lehet több a hatarnál ;)
17/18 anonim válasza:
A határnál nem lehet több. Nem külön - külön adják vissza az szja-t. Megnézik összesen mennyi szja-t fizetett be (ha különböző forrásokból, akkor azokat "összeadják") és abból kapja vissza a pénzt.
18/18 anonim válasza:
Köszönöm szépen a válaszokat, így már világos😊🤗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!