Októberre varom a kisfiamat,gyesre mennék vele,de hallottam hogy a gyed extrát az apuka is felveheti.Meg van szabva hogy hany órat dolgozhat?A munkabéren felül még megkapja a gyedet ha lemondok a gyesről?Hol kell ezt intézni?Köszönöm a segítő választ
Figyelt kérdés
2021. szept. 12. 15:48
1/14 anonim válasza:
6hónapos korától mehet az apa gyedre.
2/14 anonim válasza:
1es jól mondja, 6 hónapos kortól "mehet" csak apuka gyedre, addig neked kell igénybe venni a gyest. Kormány ablakba kell intézni.
4/14 anonim válasza:
Miért mondtam mást?Azt mondtam,6hónapos korától mehet apa gyedre. Előtte nem.Előtte vagy anya van cseden,vagy ha az nem jár, akkor gyesen.
5/14 anonim válasza:
De amúgy Google a barátod kérdező. Sokkal több minden le van írva mint amit itt össze fogunk írogatni.1-es voltam.
6/14 anonim válasza:
Gyerek fél éves korától mehet az apa, neked pedig magad után kell majd fizetni a TB-t.
De azt ugye tudod hogy elég nagy felelőtlenség apuka pénzére szülni? Mit csinálsz ha szétmentek, hogy tartod el a babát?
7/14 A kérdező kommentje:
Nem az első gyermekünk fog születni,csak most hallottam hogy van ez a lehetőség.Mivel fiatalon született az első babám rögtön főiskola után így nem volt munkahelyem.Nem apuka pénzére szülök,de ha van ilyen lehetőség akkor az ember él vele.Köszönöm mindenkinek a hasznos valaszokat!Ment a zöld😊
2021. szept. 12. 19:20
8/14 anonim válasza:
Ha nem apuka pénzére szülnél, akkor nem gyes-re érkezne a gyerek...
Bírom az ilyen nőket csak kapkodják ki a pénzt a közösből, de beletenni nem hajlandóak, várják hogy az állam meg a pasi kitartsa őket.
9/14 A kérdező kommentje:
Nem kértem véleményt az életemet illetően.Egy kérdésből te rohadtul nem vagy tisztába semmivel hogyan élünk miből miként.Apukának olyan a munkája hogy nem is tudnék mellette dolgozni,mivel kisgyerekeink vannak.Én vagyok otthon velük és így a férjem is nyugodt hogy nem gyerekmegőrzőre van bízva a gyerek.De volt egy kérdésem és már jönnek a kötözködő válaszok.Ezt utálom a sok fotelharcos itt éli ki a frusztraciójat.Ha van egy kérdés és arra válaszolok...Na mindegy ehhez is fel kell nőni
2021. szept. 13. 07:03
10/14 anonim válasza:
A szülési szabadság lejártát követően tudja apa igénybe venni a gyedet, ez pedig 169. nap.
Az apa a munkahelyén kell kérelmezze ezt az ellátást.
168 napig felveszed a gyest, majd lemondod és viszi apa a lemondó határozatot, a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, taj és lakcím kártyáját az igényléshez.
Jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!