Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nevelest segitö mesekröl...

Nevelest segitö mesekröl hallottatok mar? Mi a cime? A kicsit vadabb gyerekeknek ajanljak

Figyelt kérdés
2021. jún. 17. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Érzelmi intelligencia fejlesztő mesék, de kb mind az..

Meseterápia is épül ilyenekből..

2021. jún. 17. 12:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezeket hol lehet megtalalni?
2021. jún. 17. 12:06
 3/6 anonim ***** válasza:
42%
Youtubeon, Magyar népmesék címmel
2021. jún. 17. 12:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Tehat a magyar nepmesek lennenek a nevelest segitö mesek?
2021. jún. 17. 12:16
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két film és egy vers ütött nagyot gyereknevelés témában.

Az egyik film a Pán Péter volt. Elképesztő, hogy a felnőttek mennyire nem értik meg a gyermeki fantáziát. Vagy épp csak nem figyelnek rá oda. Egy egészen csodálatos világba kalauzolhatnak el a gyerekek, ha hagyjuk.

A másik fejbevágós élmény a Mary Poppins volt. Nem is a gyerekek voltak rosszak, csak senki nem foglalkozott velük igazán.

Versből az Öreg néne őzikéje érintett meg nagyon. Gyerekként is imádtam, tudtam kívülről. De anyaként értettem meg. Teljes odaadással gondoskodsz valakiről, akit aztán el kell engedned, hogy a saját életét élhesse. Mindezt úgy, hogy azért nyitva maradjon az ajtód, ha baj van.

Nagyon tetszik a Farm, ahol élünk sorozat. Az Ingels család számomra példaértékű. Egymás iránti szeretetet, tiszteletet, összetartozást, a családi munkamegosztást, becsületességet, toleranciát képviselnek.

2021. jún. 17. 13:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Meseterápia. 2 része van, és olyan gyerekekről szól, akiknek valami problémája van. A lányomat pl. kicsi korában megharapta egy kutya. Utána a legkisebb pincsikutyától is visítva elrohant. Elolvastam belőle ezt a mesét, és azt mondja, hogy már nem fél a kutyáktól. Bár nem is szereti őket, de már nem ijed meg tőlük.
2021. jún. 19. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!