Így kapok majd csedet, vagy nem?
Sziasztok.
A lányom most 19 hónapos, szeptemberben jött volna a kistestvér de sajnos elvetéltem.
Januárban fogja betölteni a 2 éves korát.
Ugye úgy szerettük volna hogy tp-n leszek a baba szuletéséig de sajnos nem így alakult. Van munkaviszonyom, kaptam 168 napig a csedet, most gyed van, márciusban fogom megkapni az utolsó gyed utalást. Utána gondolom csak GYES jár meg a családi.
Az lenne a kérdésem, hogy ha teherbe esnék, és a gyerkőc 3 éves kora előtt születne meg a második gyermek, akkor jogosult vagyok a csedre vagy nem?
Ha a gyermek 3 éves korát betöltötte, és csak utána születne meg akkor már nem járna a csed?
Ha továbbra is lesz munkaviszonyod, kapni fogod a csedet, akkor is, ha már 18 lesz a nagyobb :)
Ha pedig visszamész dolgozni, és 4 éves kor előtt születik a kicsi, akkor megnézik, hogy most több járna-e, mint az elsőre, és a magasabbat fogod kapni.
Ha nem jön a kistestver júniusig, akkor vissza állok dolgozni :) de örülnénk ha jönne, nem szerettünk volna nagy korkülönbséget.
De közben megtaláltam, hogy amíg a 4 éves kort be nem tölti, jár a csed, ha van meglévő munkaviszonyom, ami szerencsére van. Csak nekem egy ismeros azt mondta, ha 2 éves kort betölti és nem születik meg a második gyerkőc akkor nem jár nekem a csed. Köszönöm a válaszodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!