Hol tudják pontosan megmondani, hogy jár-e nekem CSED, illetve GYED, ha igen, milyen összegű?
Figyelt kérdés
Október közepén fogok szülni. Az utóbbi két évem - a virushelyzet miatt - nagyon komplikált volt. Sok helyen dolgoztam, volt ahol bejelentettek, de többnyire nem, vagy csak pár napra, esetleg négy órás minimál bérrel. Voltam álláskeresésin, kaptam aktív korúak támogatását is. Nem tudom, megvan (meglesz-e) a 365 nap? Valahol meg tudják mondani, hogy jogosult leszek-e rá, ha igen, mennyit kapok? Épp most számolták fel a munkahelyemet, ez nehezíti a további helyzetet. Itt két hete voltam bejelentve, bár három hónapja dolgozom ott.2021. aug. 9. 21:51
1/1 anonim válasza:
Azt, hogy jár-e, azt a 2 év alatt 365 nap határozza meg. Ezt te is le tudod kérni ügyfélkapun...
Az összegét meg az határozza meg, az igenylés pillanatában ahol dolgozol, amennyire be vagy jelentve.
Ha most számolták fel a munkahelyed és oktoberben szülsz, az eleg gáz. Ugyanis az igénylés pillanatában (vagy max azthiszem 42nappal elötte) munkaviszonyban kell lenned...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!