Kaphatok gyedet itthon?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ausztriában dolgoztam, úgy jöttem el haza szülni. 1 éves a kisfiam már és még semmit sem kaptam kintről, mindig csak azt mondják hogy még várni kell...

Esetleg jogosult lennék itthon valamire?mert ha igen akkor meg mondanám nekik hogy nem igénylek inkább semmit onnan.. Ami az egészen a legszebb hogy a gyest kapnám már, csak amíg nem okézzák le a családit addig nem utalhatják a gyest.GYED-re jogosult lennék? .

2021. júl. 19. 16:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Én is és a párom is ausztriában dolgozunk /dolgoztam,. Minden papír le van már adva, nem is kérnek semmi mást de mindig csak ennyit mondanak hogy várjuk türelmesen.. Már amikor ugye 30 perc után felveszik a telefont. 😏.. Igen elsősorban az érdekel hogy Magyarországon kaphatok e gyedet mivel igazából az EU-ban dolgoztam.. Ezért gondoltam erre, persze lehet hülyeség. Köszönöm mindenkinek
2021. júl. 19. 17:58
 12/20 A kérdező kommentje:
Ezt egy ismerősömtől hallottam, akinek családi okok miatt azonnal el kellett jönnie haza Magyarországra, terhesen és ő kapott gyedet, havi valami 170.000ft-ot.igaz ennek már vagy 4-5éve..
2021. júl. 19. 18:01
 13/20 anonim ***** válasza:
68%
Értem Kérdező, akkor sajnos nem tudsz mit tenni, csak várni.. Nagyon lassú az ügyintézés. Nekem is folyton azt mondták, hogy várjak türelmesen. Mire a családit megkaptam, a gyesre utána még 5 hónapot kellett várni.
2021. júl. 19. 18:17
 14/20 A kérdező kommentje:
A gyes intézéssel szerencsénk van, mert aki intézi nagyon segítőkész és mondta hogy a gyes már igazából el van rendezve, minden oké csak ők is a családira várnak.. Mert ugye addig nem utalhatják
2021. júl. 19. 18:20
 15/20 anonim ***** válasza:
29%
Ha az elmúlt két évben volt 365 nap biztosított jogviszonyod, akkor kaphatsz gyedet elvileg.
2021. júl. 19. 19:06
 16/20 anonim ***** válasza:
60%
365 nap biztosított jogviszony kell a szülést megelőző 2 évben. Az Ausztriában ledolgozott időt beleszámítják, de a lényeg, hogy szüléskor Magyarországon kell munkahellyel rendelkezni. Szerencsére
2021. júl. 19. 19:46
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

A nagy Nyugaton ilyen lassú inkompetensek? Itthon 8 nap alatt elintéztem a gyedet, csedet, családit ,anyaságit, adókedvezményt..

Baratnőm Párizsban lakik ott is évek mindent elintézni. De miért??

2021. júl. 19. 20:15
 18/20 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Sajnos nemtudom de elég bosszantó. Az utolsó hívásnál konkrétan már fenyegetve éreztem magam, azt mondták hogy ha még egyszer fel merem őket hívni akkor megszüntetik az egészet aztán csináljak amit akarok,.nekik sok munkályuk van és sorrendben haladnak. Na mondom az szép.. Köszönöm a semmit
2021. júl. 19. 20:21
 19/20 A kérdező kommentje:
Bocsánat *munkájuk.
2021. júl. 19. 20:22
 20/20 anonim ***** válasza:
85%
Nyilván azért ilyenek mert ausländer vagy és akármit csinálsz nekik örökre sokadrendű maradsz.
2021. júl. 20. 07:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!