Kaphatok gyedet itthon?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ausztriában dolgoztam, úgy jöttem el haza szülni. 1 éves a kisfiam már és még semmit sem kaptam kintről, mindig csak azt mondják hogy még várni kell...

Esetleg jogosult lennék itthon valamire?mert ha igen akkor meg mondanám nekik hogy nem igénylek inkább semmit onnan.. Ami az egészen a legszebb hogy a gyest kapnám már, csak amíg nem okézzák le a családit addig nem utalhatják a gyest.GYED-re jogosult lennék? .

2021. júl. 19. 16:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%
Mivel Magyarországon nem dolgoztál a szülés előtt ezért nem.
2021. júl. 19. 16:25
 2/20 anonim ***** válasza:
87%
Inkább az osztrák céget kellene megsürgetni, ne érd be a 28 ezres gyessel.
2021. júl. 19. 16:29
 3/20 A kérdező kommentje:
Finanzamthoz tartozik, őket meg nem lehet sürgetni.. Heti szinten hívom őket de csak ugyan azt mondják hogy várni kell, folyamatban van..az osztrák cég mindenben segítőkész hálisten.. De ezzel ők sem tudnak mit kezdeni
2021. júl. 19. 16:36
 4/20 anonim ***** válasza:
59%
Szia! Ez rengeteg mindenen múlik, nem ilyen egyszerű. Nekem 15 hónap volt az ügyintézés. Rengeteg infót kihagytál, pl az apa hol dolgozik? Egyedülálló vagy, vagy együtt vagytok? E401 és e411-et már elküldték? Nem akarlak elkeseríteni, de akár 3 év is eltelhet, mire megkapod a pénzed. Itt gyakorin fogalmuk sincs hogyan működik a kinti gyes. Esetleg pár infóval ki tudod egészíteni? Hátha tudok segíteni.
2021. júl. 19. 17:19
 5/20 anonim ***** válasza:
69%
4. hazai ellátásról beszélt, nem kintiről. Arról meg csak van fogalmunk ne is haragudj.
2021. júl. 19. 17:20
 6/20 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem meg kb semmi fogalmatok nincsen róla.
2021. júl. 19. 17:21
 7/20 anonim ***** válasza:
70%
A magyarországi ellátásokról? Mondod te, aki külföldön dolgozik. Aha. Oké
2021. júl. 19. 17:24
 8/20 anonim ***** válasza:
69%

6os, ja nincs fogalmunk a hazai ellátásokról..humor harold:-D

Az más kérdés hogy te voltál képtelen értelmezni a kérdést, a saját hülyeséged miatt ne másokat húzz le.

2021. júl. 19. 17:25
 9/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem veszekedni akarok, hanem a kérdezőnek segíteni. Ha az apa Magyarországon dolgozik, akkor meg kell igényelnie a magyar gyest és családit a Kérdezőnek, ha együtt él az apával, ha nem. Mert Ausztriában nincs olyan, hogy egyedülálló szülő. Ha ez megvan, akkor kellenek az igazolások mindenkinek mindenhova. És az apa meg is igényelheti a gyedet is itthon. Ezeket az összegeket le fogják vonni az osztrák családiból és gyesből is, így ők különbözetet fognak fizetni. Az anyának 2 esetben jár a teljes családi és gyes Ausztriából:

Ha az apa is Ausztriában dolgozik vagy ha nincs egyáltalán bejelentett munkahelye sehol.

Ha itthon dolgozik, akkor azt el tudják intézni, hogy Magyarországról kapjon családit és gyest is, utána az osztrák pedig meglepetésszerűen küldi a különbözetet.

2021. júl. 19. 17:31
 10/20 anonim ***** válasza:
32%
Milyen undorító emberek vannak itt komolyan.
2021. júl. 19. 17:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!