Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kapok vagy nem kapok CSED-et...

Kapok vagy nem kapok CSED-et és GYED-et?

Figyelt kérdés
Van egy kislányom 2.5 éves rá kaptam CSED-et viszont a GYED-et a párom igényelte. A 3. szülinapja után 2 héttel születik meg a kistesója. Így esetleg kaphatok CSED-et vagy nem? Mivel a GYED-et nem vettem igénybe?

2021. jún. 29. 20:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Fel év után a férjed ismét igényli a gyedet és kész. Fizetés nélküli szabadság nem jogviszony. Gondolom fizeted is magad után a TB-t. Pont ezért.
2021. jún. 29. 22:40
 12/20 A kérdező kommentje:
Igen fizettem. Köszi szépen mindenkinek a segítséget! :)
2021. jún. 30. 18:20
 13/20 anonim ***** válasza:
87%
Ezt megszívtad mint a torkosborz. Előbb kellett volna tájékozódni.
2021. júl. 2. 17:28
 14/20 A kérdező kommentje:
A munkáltatómmal beszéltem és azt mondták, hogy jogosult vagyok mind a kettő ellátásra. Csed-re és Gyed-re is. És küldik a papírokat, amit ki kell töltenem, hogy igénybe vegyem az ellátásokat. Nekem ez kicsit furcsa... Módosítottak volna valamin, amit még nem olvastam? Vagy hogy lehet ez?
2021. nov. 18. 13:59
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem tudom kérdező. Vagy ők néznek be valamit vagy te nem jól tudtad, hogy milyen a jogviszonyod jellege.
2021. nov. 18. 17:45
 16/20 A kérdező kommentje:
Passzív anyasági, fizetetlen szabi ennyim volt. A navnál is mikor bementem ott is azt mondták, hogy a munkahelyem nem jelentett nekik semmit le, viszont én fizettem magam után a tb-t nehogy bajom legyen belőle és ott is azt mondták, hogy attól a naptól fizessem mióta fizetetlen szabin vagyok. Így is tettem. Csak nekem furcsa az egész
2021. dec. 2. 12:39
 17/20 A kérdező kommentje:
Munkahelyemen ugye mondták hogy igényeljem meg a CSED-et, viszont ők még nem jelentettek le és a rendszerben az van, hogy szüneteltetve van a munkaviszonyom. Akkor most ezt nem értem... Valaki ki tudna segíteni?
2022. febr. 1. 11:08
 18/20 anonim ***** válasza:
Persze. Fordulj könyvelőhöz, jó pénzért szívesen segít.
2022. febr. 1. 17:17
 19/20 A kérdező kommentje:
Meg az elején voltam könyvelőnél 2-nél is. Azt mondták hogy jár. Most akkor újra fel kell vennem a kapcsolatot velük. De úgy voltam vele hátha tud valaki érdemleges választ adni addig. Köszi szépen
2022. febr. 5. 03:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Igen, ők tudnak érdemleges választ jó pénzért.
2022. febr. 8. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!