Ha egyetem után, diploma után rögtön teherbe esek kapok valami családtámogatási pénzt? GYES? GYED? 23/N
Tehát úgy, hogy nem volt még 1 vagy 2 éves folyamatos munkám.
Összesen csak egy 2 hónapos diákmunkám volt.
Hogy működik ez? Mennyire kap az ilyen (ha egyáltalán jár neki valami)?
Ha a diploma megszerzése után 1 éven belül szülsz, akkor jár a diplomás gyed. Ha kicsúszol ebből az időből, akkor csak gyes jár.
Ezen kívül jár majd a családi pótlék, valamint az egyszeri anyasági. De minden csak szülés utàn.
Köszönöm.
Onnan merült fel bennem a kérdés, mert anyukám szerint nekem egy forint sem jár így.
Igen van TB - je.
Tehát lényegében minden pénz, kedvezmény ugyanúgy jár, így is hogy nekem nem volt 1 év munkám?
Párom dolgozik, bejelentett munka.
Nem így értettem, hanem hogy anyukad nem ért hozza valószínű 🙂
Olvass utána a diplomás GYED kifejezésnek, hogy megfelelsz e a feltételeknek.
Parodnak NEM jár adókedvezmény magzat után. Csak akkor, ha házasok vagytok. Ha még nem, gondoljatok meg mert akkor első házasok adókedvezmény is járna az plusz 5000. Magzatra csak ferj igényelheti. A gyerek születése után apaként már igényelheti, ha nem vagytok is házasok.
Ha gyedre nem vagy jogosult GYES mèg jár. Az huszonvalahány ezer, plusz az adokedvezmeny(ek) plusz a családi, ami 12000 körül van. Így olyan max 60 ezret lehet számolni, diplomás gyeddel nyilván jobb lenne.
" mert anyukám szerint nekem egy forint sem jár így."
Szerintem anyud inkább próbálta elvenni a kedved attól, hogy most mèg a nagy semmire bevállalj egy gyereket.
Èrtem èn, hogy tök jó lehetősèg, hogy 0 munkaviszonnyal otthon lehet lenni 2 èvig ès mèg pènzt is kapsz, de hosszabb távon nem biztos, hogy ezzel jársz jól. Gyerekkel, 0 munkatapasztalattal, több èvvel a diplomaszerzès után marhára nehezen fogsz tudni elhelyezkedni a szakmában.
Inkább most így frissibe kellene dolgozzál benne, legalább 1-2 èvig, lenne is hova visszamenned szülès után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!