Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Megvalósítható, hogy az...

Megvalósítható, hogy az egyetem vègére tervezek gyereket? Valaki volt ezzel így?

Figyelt kérdés
Elég későn kezdem az egyetemet,nappali tagozatos leszek ha felvesznek,a legolcsóbb kollègiumban laknèk.Nincs tàmogatásom elég messze is van a suli,elvileg járna nekem a kollègium.Az a tervem,hogy pénzt gyűjtögetek diàkmunkával,úgy jobb órabérért dolgozom,mint egy főállású,összehangolom a tanulással a munkàt,az egyetem a kolival kb egyben van helyileg,ezzel rengeteg időt spórolnèk mikor elmegyek dolgozni.Aggódom mert alkotómunkát fogok végezni biztos sok óràm lesz,de elég sok mindent kibírok nem nyafognèk ha suli utàn vár még a munka is..Szeretnèk kisbabàt,(olyan 26 évesen) èvtizedes multú párkapcsolatom van hozzá.Az egyetem messze van és én akarom, már így is sokàig halogattam,ugyanakkor családot is szeretnèk,azokat az éveket szorgalommal,tanulással töltenèm,igaz nem túl piackèpes a művészet de megtudom csinàlni.A takarékosságon izgulok,mivel inkàbb hitelt szoktak a fiatalok termelni az egyetemi èvek alatt,szóval én kivétel akarok lenni,szülői segítsèg nèlkül.És úgy szeretnèm befejezni a tanulást hogy van egy kis megtakarításom a párommak is ( neki van stabil egzisztenciàja màr) és amíg pici babànk van addig apránkènt kialakítom miként tudom hasznosítani a tehetségem.Végtelen ágazat érdekel.Amiatt is aggódom,hogy az egyetem miatt elesek a gyerekvállalàshoz járuló tàmogatásoktól,hogyan tudnàm ezt is előre átgondolni,hogy olyan munkát vállaljak amit érdemes?Ezalatt értem pl.diák munka alkalmi munka részmunkaidôs munka ?Mi a vèlemèny az egészről?*Ez egy idill vagy lehetséges?Érveket is várok!

2019. jún. 21. 22:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Gondolom az egyetemért nem kell fizetned így diákhitelre sem szorulsz. Ez már egy jó dolog. Én 5 évig jártam egyetemre, nekem fizetős volt (az első évet a szüleim a többit én fizettem), most fejeztem be és 5 hónapos terhes vagyok. A szüleimnél laktunk eddig mert nagy a ház és van egy külön részünk, jövő hónapban költözünk saját lakásba. A szüleim semmi pénzt nem fogadtak el tőlünk az ottlakásért, én dolgoztam az egyetem mellett de nem egyszerű dolog dolgozni utána meg hazamenni tanulni vagy fordítva. A párom 27 éves jól keres, így mi tudtunk félre rakni de ha nem a szüleimnél laktunk volna nem lett volna ilyen egyszerű, sőt így sem volt az. Kb minden hónapban van olyan kiadás amire nem számítottunk, pl a kocsival sokszor volt baj. A pénz rengeteg dologra emegy és sokszor észre sem veszed. Persze megvalósítható amit szeretnél de szerintem csak úgy, hogy évekig mindent megvonsz magadtól. Mennyit szeretnél félre rakni a suli végére? Hol fogtok utána lakni?
2019. jún. 21. 22:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még annyit hozzáfűznék, hogy egyetemért is jár gyed, diplomás gyed-nek hívjál, nézz utána, ha meglesz a diplomád és 1 éven belül születik a baba jogosult vagy rá vagy két lezárt félév után is. Tehát nem muszáj részmunkaidős melót vállanod, a diákmunka is mehet és valóban jobban fizet.
2019. jún. 21. 22:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Külön kasszán vagytok a pároddal, együtt éltek egyáltalán? Ez szerintem nagyon nem mindegy, lehet rosszul értelmeztem, de olyan, mintha nem számíthatnátok egymásra. Mi lesz, ha megszületik a baba, a gondozásához/neveléséhez szükséges dolgokat is külön kasszából fogjátok fizetni, enyém tiéd alapon?

Ne érts félre, nem akarok bunkó lenni, csak ez a felállás így nekem furi.

Amúgy, szerintem baba előtt kellene egy biztos munkahely, ahová nyugodt szívvel vissza tudnál menni dolgozni a gyerek 2-3 éves kora után. Szerintem lelkileg nem mindegy, hogy az embernek van-e lehetősége visszamenni dolgozni, vagy gyerek mellett kell munkát keresnie, ez elég bizonytalan helyzetet teremt.

A művészettel foglalkozás az elején nem túl kifizetődő foglalatosság. Tesóm tanult szobrászművésznek, elhelyezkedett szállodai recepciósként egyetem mellett, most kapott megrendeléseket a tulajdonostól, kvázi ez az első normális megrendelése 25 évesen. Eddig baromi sokan hitegették, megbeszélésekre utazott fel Pestre, ide oda az országban, de mindig bizonytalan volt minden 😣 talán most kezd egyenesbe jönni.

Minden jót kívánok Neked!

2019. jún. 22. 10:06
 4/4 anonim ***** válasza:
1. es 2. valaszolo vagyok. Amit 3. kerdezett valoban jo kerdes. Mi peldaul kozos kasszan vagyunk, mashogy el sem tudnam kepzelni. Persze ez nem kotelezo de valahogy ossze kell egyeztetni a csalad errol is szol.
2019. jún. 22. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!